18. nov. 2023 - 16:05

35-årig dræbt af skudIngen var fredag aften pågrebet i sagen om skuddrabet, der er det første i Sverige i mere end en måned.

En mand på 35 år er død efter at være blevet ramt af skud i den svenske by Västerås.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT. Ifølge mediet SVT er det første skyderi, der har ført til drab i Sverige, siden 13. oktober.

Manden blev meldt død efter at være blevet bragt til behandling på hospitalet fredag aften.

Politiet modtog anmeldelsen lidt efter klokken 17 fredag.

Manden blev fundet indendørs i et lejlighedskompleks. Det er uklart, om han er blevet skudt, mens han befandt sig i en bolig eller i en trappeopgang.

– Det, jeg kan sige, er, at det er en mand, som vi kender fra tidligere. Politiet kender ham fra tidligere kriminalitet. Vi kigger selvfølgelig på, om der er en sammenhæng mellem tidligere voldsforbrydelser, men det er lidt for tidligt at sige endnu, siger Magnus Jansson Klarin, der er pressetalsperson ved politiet.

Ingen personer var omkring klokken 21 fredag aften blevet pågrebet i sagen.

Link til artikel fra SVT

Stedet er afspærret, og politiet arbejder på at indsamle oplysninger. I den forbindelse bruges droner, hunde og teknikere.

Hændelsen efterforskes som mord. Der er ingen meldinger, om hvorvidt drabet har relation til verserende bandekonflikt i landet.

En række voldelige angreb har rystet Sverige i den seneste tid som følge af bandekrig – navnlig en intern konflikt i det kriminelle Foxtrot-netværk.

Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, har meddelt, at regeringen har valgt at inddrage Forsvaret i kampen mod den igangværende “voldsbølge”.

Alene i september i år har bandemedlemmer i Sverige dræbt 11 personer, herunder flere tilfældige personer. Det gør september til den måned med flest drab siden december 2019.

/ritzau/