3200 ulovlige kanonslag konfiskeret: To mænd sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven

Mandag og tirsdag foretog Nordjyllands Politi to operationer, hvor de fandt over 3000 ulovlige kanonslag og lovligt fyrværkeri svarende til over 100 kilo rent krudt på to adresser i Nordjylland. To mænd sigtes nu for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Nordjyllands Politi har ved to store operationer beslaglagt enorme mængder af både lovligt og ulovligt fyrværkeri.

Den første aktion foregik mandag den 27. december, hvor politiet slog til på en adresse i Støvring-området. Her konfiskerede de, hvad der svarer til 55-60 kilo ren krudt af lovligt fyrværkeri. Derudover fandt de omkring 3200 ulovlige kanonslag og strygere.

En 50-årig mand blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven i forbindelse med operationen.

Lederen af operationen, politikommissær Mikkel Brügmann, understreger vigtigheden af indsatsen mod ulovligt fyrværkeri.

”Ulovligt fyrværkeri er farligt. Dels når det ikke opbevares sikkerhedsmæssigt korrekt, dels når det benyttes, hvor det kan forrette skader på den, der antænder fyrværkeriet eller på personer som opholder sig i nærheden. Vi ser jo desværre hvert år skader som følge af fyrværkeri, så det glæder mig, at vi har fået beslaglagt og taget noget af det ulovlige fyrværkeri ud af omløb,” siger Mikkel Brügmann. 

Udgør en risiko for naboer og omgivelserne

Allerede dagen efter foretog Nordjyllands Politi en anden operation på en adresse i Dronninglund. Her blev der kun fundet lovligt fyrværkeri, dog alt for meget. Efterforskerne beslaglagde en mængde svarende til 57,5 kilo rent krudt.

I forbindelse med denne operation blev en mand i 40’erne sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Ifølge politikommissær Per Jørgensen er det nemlig ikke uden risiko at opbevare så store mængder fyrværkeri – også selvom det er lovligt fyrværkeri.

”Når man opbevarer større mængder fyrværkeri i strid med reglerne, ja, så kan det udgøre en risiko for naboer og omgivelserne i øvrigt.”

Det beslaglagte fyrværkeri vil blive beslaglagt, og de to mænd kan se frem til et retsligt efterspil, formentlig i form af store bøder.