19. okt. 2021 - 15:10

31-årig mand flygtede til Danmark fra Afghanistan trods indrejseforbud: Nu står han til at blive udvist igenEn 31-årig mand blev gennem danske myndigheder evakueret fra Afghanistan og landede i Københavns Lufthavn med evakueringsfly i august.

Den 31-årige mand var dog blevet idømt et forbud mod at rejse ind i Danmark i 2017, og derfor blev han anholdt og varetægtsfængslet, da han landede i Københavns Lufthavn.

Nu er der rejst tiltale mod den 31-årige mand, der er tiltalt for at have overtrådt udlændingeloven ved at have rejst ind i Danmark trods indrejseforbuddet.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden går efter at få udvist manden til Afghanistan endnu en gang – denne gang med et nyt indrejseforbud på minimum seks år i rygsækken.

Den 31-årige mand blev udvist og idømt indrejseforbuddet tilbage i 2017, da han ved Retten i Roskilde blev dømt for brandstiftelse. Hans nuværende indrejseforbud gælder indtil 2023, og han blev i samme omgang idømt seks måneders fængsel.

Den 31-årige erkendte under grundlovsforhøret tilbage i august, at han godt var klar over, at han ikke måtte rejse ind i Danmark, skriver Ekstrabladet.

Men han hævdede, at han havde fået tilladelse af de danske myndigheder til at han, hans kone og deres to små børn kunne komme til Danmark, fordi han havde arbejdet for den danske myndigheder i Afghanistan.

Den 31-årige mand opfordrede under grundlovsforhøret i august politiet til at gennemgå hans telefon for at finde beviser på korrespondancen med de danske myndigheder. Det gjorde politiet, og her fremgik det, at manden havde kontaktet Forsvarsministeriet om sin asylsag på grund af den anspændte situation i Kabul.

Myndighederne svarede og ønskede dokumentation for hans ansættelse hos de danske myndigheder. Han sendte dog hverken dokumentation eller gav besked om sit indrejseforbud eller fødselsdato.

Retssagen mod den 31-årige mand kommer til at foregå i Københavns Byret.