21. nov. 2023 - 12:57

Amager: 29-årig skudt i hovedet på klos holdEn 27-årig mand er dømt for drabsforsøg efter at have skudt en 29-årig mand i hovedet.

Det skete på Gammel Kirkevej i Kastrup i november sidste år.

Annonce

Det skriver Ritzaus Bureau.

De to havde været venner i mange år, men efter at venskabet var gået i stykker, var den 29-årige ifølge den nu dømte 27-årige begyndt at blive truende.

Derfor havde den 27-årige anskaffet sig en pistol.

Sent på eftermiddagen 8. november sidste år mødte den 29-årige op ude foran den 27-åriges lejlighed på Gammel Kirkevej i Kastrup.

Annonce

Den 27-årige, der kunne se den 29-årige ud af sit køkkenvindue, opfattende den 29-åriges ageren som truende, og han gik ned på gaden med sin nyligt anskaffede pistol.

LÆS OGSÅ: Mand er i livsfare efter at være skudt i hovedet: ‘Det var nødværge’

Den 27-årige skød – kort efter at være kommet ud af døren – den 29-årige tre gange. Først to gange og derefter – da den 29-årige lå på jorden – en gang mere.

Den 27-årige blev hurtigt derefter anholdt. Han ringede selv til politiet.

Annonce

– Min kammerat har truet mig på livet flere gange, så jeg havde skaffet mig en pistol, og så stod han uden for min opgang, og nu har jeg skudt ham i selvforsvar. Det var mig eller ham, sagde den 27-årige i opkaldet til politiet, der er blevet afspillet i retten.

Retten troede dog ikke på påstanden om nødværge. Den 29-årige sagde selv i retten, at han var mødt op hos den nu dømte 27-årige for at rede trådene ud.

Den 27-årige er kendt skyldig i drabsforsøg, selvom han i retten sagde, at han ikke skød for at dræbe.

Det er endnu ikke afgjort, hvilken straf den 27-årige skal have.

Anklageren procederer for 12 års fængsel. Forsvareren ønsker maksimalt otte års fængsel.

Opdatering kl. 14.30: Den 27-årige blev idømt ti års fængsel for drabsforsøget. Han ankede på stedet til Østre Landsret. Det skriver Københavns Politis anklagemyndighed på X (det tidligere Twitter):ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER