26-årige Emma kørt ihjel: Teenager straffes med 60 dages fængsel

Fredag er en 18-årig mand blevet dømt 60 dages fængsel for at have kørt en 26-årig kvindelig motionsløber ihjel i et fodgængerfelt

Den 26-årige motionsløber Emma Dyrup mistede sidste år sit liv i forbindelse med en færdselsulykke på Oddervej i Højbjerg ved Aarhus.

Ulykken skete den 24. august 2023, da den 26-årige kvinde var ude at løbe en tur sammen med sin løbeklub og skulle krydse et fodgængerfelt på vejen.

Her kom en 18-årig mand kørende og påkørte Emma Dyrup, så hun fik så alvorlige kvæstelser, at hun senere døde på hospitalet.

Fredag er der endelig afsagt dom i sagen ved Retten i Aarhus.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det var i dette fodgængerfelt, at den 26-årige kvinde blev påkørt

Her er den 18-årige mand blevet kendt skyldig i uagtsomt manddrab og idømt 60 dages fængsel, en bøde på 3.500 kroner samt en ubetinget frakendelse af førerretten i seks måneder.

”Der er ved dommen i dag blevet sat et foreløbig punktum i en dybt tragisk sag, som af naturlige årsager har fyldt meget i offentligheden. Jeg er tilfreds med, at retten har været enig med anklagemyndigheden i, at den 18-årige mand uagtsomt har forvoldt den 26-årige kvindes død, hvormed han er blevet idømt fængselsstraf,” siger anklager Mads Fransen fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

I forbindelse med Østjyllands Politis ransagning af den 18-årige mands køretøj, blev der fundet 730 tramadolpiller, som er blevet konfiskeret og destrueret.

Den 18-årige mand var i første omgang sigtet for narkokørsel, men den sigtelse frafaldt, efter en blodprøve viste, at han ikke havde narko i blodet.