22-årig skal i fængsel: Stjal fra mange biler og satte ild til nogle af dem

En 22-årig mand skal i fængsel i et år og ni måneder, efter at han har brudt ind i mange biler og også sat ild til et par stykker.

Det har Retten i Aarhus afgjort tirsdag i denne uge.

Østjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse:

“Natten til den 10. oktober blev en 22-årig mand anholdt på en adresse i Aarhus N, da han kort forinden var blevet taget på fersk gerning i forbindelse med et indbrud i et haveskur.

LÆS OGSÅ: Stor rydning af Christiania

I forbindelse med sin anholdelse blev manden også sigtet for fornærmelig tiltale mod politiet og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han modsatte sig sin anholdelse.

Han har siden da siddet varetægtsfængslet, mens politiet efterfølgende har kunne koble ham til et tidligere begået røveriforhold, som han er blevet sigtet for.

Ved retten i Aarhus var han tiltalt for at have begået i alt 43 forskellige strafbare forhold, herunder røveri, tyveri og indbrud i biler, og tirsdag eftermiddag blev han kendt skyldig i de fleste.

LÆS OGSÅ: 44-årig tilstår: Jeg har dræbt min mor

”Der har været tale om en sag med rigtigt mange grove forhold begået flere forskellige steder i landet, og derfor er jeg også tilfreds med, at retten har valgt at dømme den tiltalte i nogenlunde overensstemmelse med anklageskriftet,” siger anklagerfuldmægtig Lukas Callesen, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Det ældste af de forhold, som den 22-årige mand ved retten i Aarhus var tiltalt for – og nu kendt skyldig i – stammer tilbage fra den 7. september 2021, hvor han satte ild til en bil, der holdt parkeret på Kirkegårdsvej i Svendborg.

I forbindelse med branden skete der materielle skader for mere end 100.000 kroner, men i en ukendt periode op til branden blev den 22-årige også kendt skyldig i at have begået indbrud i 15 forskellige biler, hvorfra han stjal alt lige fra en pakke tyggegummi til flere par solbriller. I de fleste af bilerne var der dog intet at komme efter.

LÆS OGSÅ: Udvist! 30-årig somalier dømt for voldtægt af 16-årig pige

”Jeg er tilfreds med, at den tiltalte har fået en passende straf på et år og ni måneders fængsel, da der har været tale om en lang række kriminelle forhold, der er gået ud over mange forskellige mennesker,” anklagerfuldmægtig siger Lukas Callesen.

Foruden de nævnte forhold blev den 22-årige mand også kendt skyldig i blandt andet at have stjålet en cykel fra en ukendt adresse i Aarhus, at have truet personalet på en tankstation på Randersvej og at have begået et røveri mod et supermarked på Trøjborg i Aarhus, hvor han senere hen blev efterlyst i pressen.

Han var ligeledes tiltalt for at overtræde knivloven og for at have været i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han også blev kendt skyldig i og dømt for.”

LÆS OGSÅ: Muligt gennembrud! Politiet har anholdt to for knivstikkeri på Frederiksberg

Den 22-årige mand forblev varetægtsfængslet efter rettens dom.

Han modtog dommen og kærede ikke kendelsen om fortsat varetægtsfængsling.