29. nov. 2021 - 13:19

22-årig sigtet for pirattaxa-tyverier: Stjal for 400.000 kronerØstjyllands Politi anholdte i søndags en 22-årig mand, der sigtes for tyveri af 11 dankort, mens han har kørt pirattaxa i Københavns natteliv. Dankortene har han senere misbrugt intet mindre end 79 gange, til en samlet værdi af 400.000 kroner.

Tidligere på måneden advarede Københavns Politi om misbrug af kreditkort i pirattaxaer, da de på det seneste har modtaget en række anmeldelser om dette.

En pirattaxa er en privat bil, som bruges til ulovlig taxakørsel og er som regel billigere en almindelig taxaer. Men selvom pirattaxaerne kan virke som et billigere alternativ, kan det ende som et ufatteligt dyrt lift.

Går særligt ud over berusede unge mennesker

Ifølge Københavns Politi er det særligt unge mænd i alderen 18-35, der har været udsat for denne type forbrydelse, når de har taget en pirattaxa hjem fra Indre By eller Nørrebro i de sene nattetimer.

Efter turen er endt bliver kunderne bedt om at betale for turen ved hjælp af en dankortterminal, som gerningsmændene holder nøje øje med for at aflure PIN-koden. Dankortterminalen slår dog typisk fejl og i forvirringen stjæler gerningsmændene dankortet.

Når de forurettede opdager at kortet er blevet stjålet, er det ofte misbrugt op til flere gange allerede.

”Det er især gået ud over unge mænd, der har været berusede efter en bytur. De er måske fristet af et billigt lift hjem med en pirattaxa, men det kan hurtigt gå hen og blive en meget dyr tur,” siger politikommissær Nicklas Poulsen i en pressemeddelelse.

Flere bagmænd

Politiet undersøger i øjeblikket om den sigtede 22-årige står bag alle pirattaxa-tyverier tilfældene, eller om der kan være flere mulige gerningsmænd.

“Nu skal vi til at finde ud af, om det er ham, der har begået det hele, eller om der er flere end ham. Det er ikke til at sige lige nu,” siger Nicklas Poulsen til B.T. i et interview.

Den 22-årige mand skal mandag fremsættes til et grundlovsforhør i Københavns Byret. I forbindelse med grundlovsforhøret vil Københavns Politis anklagemyndighed kræve den tiltalte varetægtsfængslet.