20 rockere fængslet for voldsomt knivangreb på Christiania

Københavns Byret har tirsdag dømt 20 rockere efter bandeparagraf for et overfald på Christiania

20 mænd dømmes for et groft overfald mod en 20-årig mand, der stod i en hashbod på Christiania, tilbage i april 2023. Det afgør Københavns Byret tirsdag.

19 af mændene var på gerningstidspunktet tilknyttet den tidligere rockergruppe Satudarah, mens 18 af dem i dag er tilknyttet rockergruppen Comanches MC. Det fremgår af dommen.

De 20 mænd får fængselsstraffe på mellem et år og seks måneder og fire år og seks måneder. Retten har lagt vægt på, hvor meget de hver især har medvirket i overfaldet.

Retten har desuden dømt dem alle efter bandeparagraffen, da retten mener, at overfaldet skete som led i en strid mellem gruppen Satudarah og Hells Angels om hashhandlen på Christiania.

En video af overfaldet har blandt andet været med til at bevise, at offeret blev udsat for den vold og fik de skader, som fremgår af anklageskriftet, lyder det.

Den 20-årige blev blandt andet sparket mindst 20 gange mod hovedet, mens han lå ned. Desuden blev han slået med en totenschlæger og blev stukket med en kniv i højre skulder.

Han arbejdede i hashboden “Bedst og Billigst”, som ifølge anklagemyndigheden blev styret af Hells Angels.

Retten har også lagt vægt på, at alle 20 mænd ankom maskeret i samlet flok til Christiania i fem biler. Her var de kørt fra et klubhus i Brøndby, som tilhører gruppen.

Ifølge dommeren var de alle klar over, at de skulle overfalde den 20-årige. Derfor straffes alle 20, selv om nogle ikke umiddelbart deltog i overfaldet, selv om de var på stedet, mens det fandt sted.

Kun én af personerne idømmes den højeste straf i sagen, som lyder på fire år og seks måneder.

En af de dømte – en mand på 22 år – har ifølge Ekstra Bladet under et tidligere retsmøde erkendt, at han slog den 20-årige med en totenschlæger. Han idømmes en fængselsstraf på tre år.

De fleste får en fængselsstraf mellem to og tre år, mens kun to personer har fået en fængselsstraf på et år og seks måneder.

Anklagerne har begæret om fortsat fængsling af 18 af de dømte.

I en anden mere alvorlig sag er den 25-årige Mads Hofmann Jensen netop blevet kendt skyldig i flere voldtægter begået mod en 14-årig pige samt to andre unge kvinder. Derudover er manden også kendt skyldig i vold og trusler ved blandt andet at have tvunget en af pigerne frem under trusler af at skære hendes hund over med en motorsav.