27. okt. 2023 - 18:28

20-årig kvinde anholdt: Ville hente bil til en halv millionArkivfoto

En 20-årig kvinde blev torsdag eftermiddag anholdt hos en bilforhandler i Roskilde, da hun troppede op med en fuldmagt til at hente en splinterny personbil til en værdi af knap 500.000 kr.

Der var tale om svindel, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Annonce

Inden kvinden troppede op hos bilforhandleren havde forhandleren fået en aftale om udbetaling af penge for købet af bilen.

Køberen var en anden kvinde fra Jylland, og hun havde samtidig fortalt bilforhandleren, at bilen ville blive afhentet af en anden end hende selv.

Men finansieringsselskabet havde i mellemtiden fået en melding fra den kvindelig bilkøber i Jylland om, at hun ikke havde oprettet et billån til køb af en bil.

En anden havde med stor sandsynlighed misbrugt køberens identitetsoplysninger.

Annonce

Derfor kontaktede finanssieringsselskabet politiet, som troppede op ved bilkøbet.

Politiet anholdt den 20-årige kvinde, som skulle afhente bilen. Hun blev afhørt – men efterfølgende løsladt, da hun sandsynligvis kun er stråmand for den person, der har misbrugt den jyske kvindes identitetsoplysninger.

Den sag vil Midt- og Vestsjællands Politi nu efterforske nærmere.

Midt- og Vestsjællands Politi kan i øvrigt oplyse, at denne fremgangsmåde med misbrug af andres identitet i den senere tid er blevet brugt nogle gange til f.eks. bilkøb.

Annonce

En af disse biler er således efterfølgende blevet fundet og beslaglagt i udlandet, så politiet opfordrer bilforhandlere og finansieringsselskaber til at være ekstra opmærksomme på denne kriminalitetsform.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER