20-årig frisør dræbt: Nu er tre sigtet

Københavns Politi har sigtet tre mænd i en sag om drabsforsøg og et efterfølgende drab på en 20-årig mand i Brønshøj i september 2020.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

To af dem – en mand på 21 år og 25 år – vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag morgen i Retten på Frederiksberg.

– I drabssager giver vi i politiet aldrig op, og selv om sagen her har været længe undervejs, så er jeg meget tilfreds med, at vi nu står med et gennembrud, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politi i pressemeddelelsen.

De er i forvejen sigtet for drabsforsøget, som fandt sted 24. september 2020. Her kørte to mænd på motorcykel flere gange forbi frisørsalonen. Bagsædepassageren havde ifølge politiet en pistol med.

Men nu knytter politiet også den 25-årige mand til selve drabet, som skete fem dage senere i frisørsalonen, hvor offeret arbejdede.

En 29-årig mand er også blevet sigtet for medvirken til drabet og drabsforsøget. Men han sidder i forvejen varetægtsfængslet i en anden alvorlig sag, lyder det.

Derfor vil anklagemyndigheden ikke fremstille ham i grundlovsforhør.

Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden begære lukkede døre ved tirsdagens grundlovsforhør.

– Det er på baggrund af den samlede efterforskning, at vi nu mener, at der er en begrundet mistanke om, at de er skyldige i de rejste sigtelser. Derfor skred vi i går (mandag red.) til anholdelser og sigtelse af de tre mistænkte, lyder det fra Knud Hvass.

Det fremgår af politiets pressemeddelelse, at de sigtede på gerningstidspunktet skulle være medlemmer af en bandegruppering.

Derfor har anklagemyndigheden rejst sigtelse efter straffelovens paragraf 81a. Det er den paragraf, som til tider bliver kaldt “bandeparagraffen”.

Det betyder, at de kan risikere dobbeltstraf, hvis det på et senere tidspunkt vurderes i retten, at sagen har relation til en bandekonflikt.

LÆS OGSÅ: Skuddræbt mindes