19-årige Patrick Graff Pedersen voldtog 65-årig kvinde med gagball

Arkivfoto

En 19-årig mand er idømt fængselsstraf for voldtægt af en 65-årig kvinde og forsøg på voldtægt af hende på et senere tidspunkt

Retten ved Holstebro har fredag middag idømt 19-årige Patrick Graff Pedersen fem års fængsel for en voldtægt og frihedsberøvelse begået mod en 65-årig kvinde i hendes hjem den 25. juli 2022.

I strafudmålingen er også et voldtægtsforsøg inkluderet mod samme kvinde, som Patrick Graff Pedersen forsøgte en måned senere. Her lykkedes det ham dog ikke at komme ind, da døren var låst.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 19-årige tilstod, at han var trængt ind i kvindens hjem midt om natten gennem en ulåst dør for at voldtage hende.

Voldtægten fandt ifølge retten sted ved, at Patrick Graff Pedersen brugte gaffatape til at binde den 65-årige kvinde på hænder og fødder. Tapen brugte han også til at dække for hendes øjne.

Derefter tvang han en gagball ind i munden på kvinden og voldtog hende gennem to timer.

19-årige Patrick Graff Pedersen blev efterlyst efter den første voldtægt, men vendte altså tilbage en måned senere og forsøgte at voldtage kvinden igen.

Ankede dommen

Selv om sagen blev ført som en tilståelsessag ved Retten i Holstebro i dag, ankede den dømte på stedet straffen. Han mener, straffen er alt for hård.

Omvendt mener senioranklager Flemming Hother, at straffen burde skærpes.

“Jeg forventer at indstille til statsadvokaten, at anklagemyndigheden skal kontraanke dommen til skærpelse. Fem års fængsel er væsentligt mindre, end anklagemyndigheden forventede. En voldtægt er altid alvorlig, og her er den dømte trængt ind i en anden persons hjem og har begået voldtægt – og forsøger endda senere at vende tilbage for at gentage ugerningen,” siger han i pressemeddelelsen fra politiet.

Derfor forventer han at indstille til statsadvokaten, at anklagemyndigheden skal forsøge at få skærpet straffen i Vestre Landsret, lyder det.

Ifølge TV Midtvest forklarede den unge mand i retten, at han var gået forbi huset flere gange og vidste, at der boede en kvinde.

Han forklarede, at formålet med at gå ind i huset var at have samleje, skriver mediet.

Retten vurderede ifølge TV Midtvest, at den 19-årige godt kunne afsone en almindelig fængselsstraf.

Han skal også betale den forurettede kvinde en erstatning på 150.000 kroner.