19-årig startede ulovligt gaderæs på motorvej: Risikerer nu fængselsstraf

Lørdag den 12. februar blev en 19-årig mand sigtet for at være ‘starter’ af ulovlige gaderæs midt på Frederikssundmotorvejen, og han risikerer nu fængselsstraf for medvirken til vanvidskørsel.

Sigtelsen skete efter Københavns Vestegns Politi modtog flere anmeldelser fra bilister om, at flere køretøjer kørte om kap mod hinanden på Frederikssundmotorvejen.

Da patruljen rykkede ud til stedet, mødte de en helt stillestående trafik på tilkørselsvejene til motorvejen og cirka hundrede meter frem på selve motorvejen.

Blokaden skyldtes to rækker af biler, der holdt stille i begyndelsen af motorvejen og ventede på deres tur til at køre om kap.

Foran blokaden stod en ung mand midt på motorvejen og vinkede bilerne frem to og to, hvorefter han med armbevægelser gav bilerne tegn til start.

Herefter accelererede bilerne frem ad motorvejen i høje hastigheder.

I nødsporet ved Tværvej, hvor Frederikssundmotorvejen begynder og ender, stod omkring 30 stående publikummer og overværede ræset.

Forsøgte at stikke af

Da politiet nåede frem til rækkerne af biler, der ventede på at køre om kap, forsøgte de involverede at stikke af fra stedet.

Dog fik en færdselsbetjent pågrebet ‘starteren’, før han nåede væk. Han blev derefter sigtet for medvirken til kap- og væddeløbskørsel på offentlig vej, hvilket er omfattet af skærpelserne for vanvidskørsel og dermed kan udløse 20 dages ubetinget fængsel.

Den 19-årige ‘starter’ erkendte sigtelsen.

”Vi fortsætter vores indsatser mod ulovlige gaderæs på offentlige veje, og vi tager reglerne om vanvidskørsel i anvendelse, hvis det er muligt – det gælder både over for dem, der kører, men også dem, som bistår med at afvikle et gaderæs,” siger leder af færdselsafdelingen, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi.

Når straffesagen er færdigbehandlet, skal der tages stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltale mod den unge mand, hvorved han risikerer en fængselsstraf.

Arkivfoto.