05. mar. 2023 - 17:57

18-årig ville angribe tilfældige homoseksuelle med knivØstjyllands Politi har netop rejst tiltale mod en 18-årig mandlig indvandre, der ifølge anklageskriftet blandt andet forberedte sig på med kniv at angribe tilfældige homoseksuelle i Aarhus

Anklagemyndigheden mener, at en 18-årig indvandre fra den 19. til og med den 24. november 2022 forberedte voldsomme overfald og brandstiftelse mod personer med tilknytning til LGBT+-miljøet i Aarhus.

Det oplyser Ritzau, der har fået aktindsigt i anklageskriftet, som Østjyllands Politi har fremlagt under tiltalen på manden.

Konkret er den 18-årige tiltalt for forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, for brandstiftelse og for trusler. Alle tiltaleforhold, der er sket på baggrund i andres seksuelle orientering.

Det var tilbage i november, at den 18-årige mand så flere videoer på sin computer i sin forberedelse til angrebet, oplyser anklagemyndigheden. En video gav blandt andet instruktioner til knivkamp, mens en anden video viste, hvordan man producerede og anvendte molotovcocktails.

Alle var det videoer, som den 18-årige også delte på beskedtjenesten Telegram. Her søgte han også råd hos andre brugere om, hvordan man selv lavede molotovcocktails.

Ifølge anklageskriftet lagde den 18-årige også en video ud af sig selv, hvor han svinger en fodliste med søm i.

SE OGSÅ: MAND FUNDET DØD I HAVN

En af dagene tilbage i november gik han desuden forbi et sted, der tilhører en LGBT+-forening i Aarhus. Her var han bevæbnet med en springkniv og lagde senere et billede op på Telegram af den udfolede kniv, hvor han skrev.

‘der er en gammel, men gennemprøvet metode.’

Den 18-årige mand blev anholdt den 25. november. Ifølge Østjyllands Politi var det anholdelsen, der resulterede i, at hans angreb mislykkedes. Sagen har indtil nu været afholdt for dobbeltlukkede døre, og derfor har offentligheden ikke haft den store kendskab til detaljerne

Sagen vil blive behandlet ved Retten i Aarhus – der er endnu ikke fastsat en dato.

Anklagemyndigheden sigter efter en fængselsstraf og forbehold for, at den 18-årige bliver udvist.

Det er uvist, hvordan han selv forholder sig til anklagerne.ANDRE LÆSER OGSÅ