18-årig anholdt for skyderi på vandpibecafé

Københavns Politi rykkede torsdag ud i flere byer, som en del af en koordineret indsats. Her anholdt man en 18-årig for at have skudt en 39-årig mand på en vandpibecafé på Åboulevarden i København den 4. december, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. Den 39-årige blev skudt på klos hold, inden gerningsmanden flygtede fra stedet til fods.

Den 18-årige mand er sigtet for drabsforsøg på det 39-årige offer. Fredag formiddag bliver den 18-årige fremstillet i grundlovsforhør. Grundlovsforhøret ventes at finde sted klokken 10:30 ved Retten på Frederiksberg. Københavns Politi vil af hensyn til den videre efterforskning begære om lukkede døre ved grundlovsforhøret.

I forbindelse med anholdelsen, ransagede Københavns Politi seks steder i Storkøbenhavn. I forbindelse med ransagningerne, blev der fundet en pistol, som politiet formoder er den, der blev brugt til drabsforsøget. Politiet fandt også andre effekter af værdi for efterforskningen, lyder det i pressemeddelelsen.

”Vi har haft en bred og omfattende efterforskning. Den 18-årig er ikke registreret som bandemedlem, men har en vis tilknytning til bandemiljøet. Vi har en indikation af motivet, men af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg ikke komme nærmere ind på det. Der er ikke en direkte kobling med nogle af de andre skyderier fra den seneste tid, men vi vurderer, at drabsforsøget er banderelateret. Med gårsdagens anholdelse og ransagninger bringer det os meget videre i efterforskningen, som fortsætter ufortrødent,” siger leder af Afdeling for organiseret kriminalitet, vicepolitiinspektør Knud Hvass. 

Den tilskadekomne 39-årige er ikke medlem af en bandegruppering. Hans tilstand er stabil men fortsat kritisk.