17 rockere fængslet for overfald på Christiania

En stor gruppe mænd overfaldt ifølge politiet en 20-årig mand på Christiania med spark, knivstik og slagvåben

17 rockere er efter et grundlovsforhør onsdag blevet varetægtsfængslet i 27 dage for et groft overfald på Christiania i slutningen af april.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer natten til torsdag.

Københavns Politi oplyste tidligere onsdag, at det havde anholdt 17 personer, der er sigtet for et groft overfald på en 20-årig mand på Christiania. De anholdte er alle mænd i alderen fra 21 til 42 år.

Ifølge politiet gik “en større gruppe mørkklædte personer” fredag den 28. april omkring klokken 19.00 ind i Pusher Street på Christiania og overfaldt den 20-årige mand med slagvåben, spark og knivstik.

Han kom alvorligt til skade, men var ikke i livsfare.

“Lige siden har vi efterforsket sagen intensivt, og vi er nu så langt, at vi mener at kunne knytte de anholdte til overfaldet,” udtalte vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Politi i en pressemeddelelse onsdag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SE OGSÅ: LASTBIL BRAGER IND I BRO: 7-UP OG PEPSI MAX-DÅSER FYLDER HELE VEJEN

Onsdagens anholdelser fandt sted i samtlige politikredse på Sjælland, og der blev udført ransagninger på de adresser, hvor anholdelserne skete. Også et klubhus i Brøndby blev ransaget.

Her blev der fundet en del effekter, der indgår i den videre efterforskning blandt andet flere kilo hash.

“Vi har sat temmelig meget ind på at finde frem til overfaldsmændene, for vi vil ikke acceptere den voldsparathed, som banderne udviser – hverken i eller uden for Pusher Street,” siger Knud Hvass.

Overfaldet bunder angiveligt ud i en konflikt om en hashbod i Pusher Street mellem to rockergrupperinger.