17-årig prøvekørte motorcykel og stak af

Søndag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 22-årig mand, der havde fået stjålet en motorcykel, han havde sat til salg på nettet.

En interesseret køber havde henvendt sig, og efter aftale mødte køberen op på den 22-åriges adresse i Aarhus N for at se nærmere på motorcyklen.

Her fik han lov til at prøvekøre den, men kom aldrig retur. Den 22-årige kontaktede derfor politiet og anmeldte tyveriet.

Heldigvis fandt politiet motorcyklen ved et tilfælde natten til mandag i forbindelse med en anden sag.

En patrulje havde nemlig fået øje på to unge mænd på en p-plads på Holmstrupgårdvej i Aarhus V, som de mistænkte var i besiddelse af stoffer.

Betjentene visiterede derfor de to unge mænd, hvor de fandt nogle poser med hash, nogle tusinde kroner i kontanter og en digitalvægt i lommerne på den ene af dem.

De fandt ligeledes joints og hashposer i den 17-åriges taske, der lå i bilen, som de to unge mænd stod op af.

På grund af de opsigtsvækkende fund besluttede politiet at ransage den 17-åriges bopæl, hvor de ved et tilfælde fandt den motorcykel, der var blevet stjålet tidligere på dagen.

Den 17-årige er ud over tyveriet af motorcyklen foreløbigt sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Ifølge politikredsen har de set flere lignende sager i den seneste tid, hvor motorcykler, scootere og knallerter bliver stjålet af personer, der udgiver sig for at være interesserede køber.

De opfordrer derfor folk til at sikre noget billede-ID fra den interesserede køber, hvis personen vil have en prøvetur på motorcyklen.

Samtidig minder de om, at det er sælgers pligt at sikre sig, at vedkommende har et gyldigt kørekort, inden personen får lov til at tage en prøvetur.