17-årig anholdt på Pusher Street: Flere dage med direkte konfrontationer mellem politi og kriminelle

Torsdag aften ved Pusher Street

Torsdag aften rykkede en større politistyrke ind på Christiania for at rydde hashboderne. Politi melder nu ud, at en 17-årig dreng blev anholdt. Rydningen sker efter dage, hvor grupperinger i forbindelse med manifestationer er kommet i direkte konfrontation med politiet

Torsdag aften rykkede Københavns Politi ind på Pusher Street i Christiania, hvor man blandt andet fik anholdt en 17-årig dreng.

Anholdelsen skete i kølvandet på en større rydning af de opsatte hashboderne på Pusher Street.

’Den 17-årige dreng er blevet sigtet for salg af hash fra en hashbod. Han blev efterfølgende overdraget til sine forældre, og de sociale myndigheder blev underrettet,’ oplyser Københavns Politi.

Rydningen torsdag aften på Pusher Street kommer efter flere dage med uroligheder omkring Christiania, hvor flere rockergrupperinger har lavet manifestationer på og omkring Fristaden.

Onsdag aften kom Københavns Politi i direkte konfrontation med en større flok på omkring 50 personer fra en unavngiven rockergruppering, der ville ind på Pusher Street for at lave en manifestation.

Her brugte politiet stave og peberspray for at afskære gruppen fra at komme ind.

’Det lykkedes at afskære gruppen, så de ikke kunne fortsætte ind mod Pusher Street. Vi er meget opmærksomme på den utryghed, som disse manifestationer skaber for borgerne på Christiania og fortsætter vores tilstedeværelse og indsats mod den organiserede hashhandel,’ oplyser Københavns Politi.

I tirsdags lavede en anden unavngiven rockergruppering også en lignende manifestation.

SE OGSÅ: ALVORLIG FÆRDSELSULYKKE VED STATION: MELDING OM DØDSFALD

Urolighederne sker efter en 23-årig mand onsdag den 26. oktober blev skudt på klos hold på Christiania. Den 23-årige stod som ’klipper’ i en hashbod på Pusher Street, da en gerningsmand stillede sig i kø til boden og skød ham flere gange i hovedet. Den 23-årige afgik ved døden efter skyderiet.

Presse-fotos.dk er ikke bekendt med om den seneste tids uroligheder og manifestationer har relation til skuddrabet.