16-årige begik voldsomt hjemmerøveri mod ældre ægtepar

Arkivfoto

Tre 16-årige drenge er blevet anholdt for et særligt voldsomt hjemmerøveri mod et ældre ægtepar onsdag aften i Dybbøl

Et ældre ægtepar blev onsdag aften overfaldet og røvet i deres eget hjem i Dybbøl.

Siden da har en efterforskning ført Syd- og Sønderjyllands Politi på sporet af tre 16-årige drenge, der alle er blevet anholdt.

En af de 16-årige fremstilles torsdag klokken 14.00 i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg.

Han er sigtet for hjemmerøveri af særlig farlig karakter begået mod det ældre ægtepar, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to øvrige 16-årige drenge, der også blev anholdt, har politiet endnu ikke kunne finde grundlag for at kunne fremstille dem i grundlovsforhør.

De er derfor blevet løsladt efter afhøring, men de er stadig sigtet i sagen.

“Vi tager sagen meget alvorligt, når en borger på den måde overfaldes i sit hjem. Vi er derfor glade for, at vi hurtigt har kunne foretage anholdelser i sagen. Man skal kunne føle sig sikker i sit eget hjem,” understreger politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

SE OGSÅ: ER DET HER DANMARKS BEDST SKJULTE FOTOVOGN?

Politikredsen oplyser, at man fortsat vil efterforske sagen intenst, mens man prøver at finde ud af, hvad de to løsladte 16-årige drenges rolle i røveriet har været.

Anklagemyndigheden vil under grundlovsforhøret klokken 14.00 begære lukkede døre.

OPDATERING:

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man nu har anholdt en fjerde 16-årig dreng. Han er blevet afhørt og efterfølgende løsladt. Han er dog stadig sigtet i sagen sammen med de tre øvrige løsladte 16-årige.

Drengen, der blev fremstillet i grundlovsforhør, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

‘Han erkendte vold og brugstyveri, men ikke røveri. Han kærede ikke varetægtsfængslingen,’ fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi.