16-årig dreng fængsles for røveri og knivstik i Aalborg

En 16-årig dreng er lørdag blevet varetægtsfængslet i fire uger for et røveri, hvor en 17-årig dreng blev ramt af knivstik fredag aften i Aalborg.

Det skriver Nordjyske, som er til stede ved grundlovsforhøret ved Retten i Aalborg.

Nordjyllands Politi anholdt natten til lørdag to personer, der begge blev sigtet for røveri i forbindelse med et overfald på Banegården i Aalborg.

Her blev den 17-årige dreng stukket i ryggen.

Det oplyste Karsten Højrup Kristensen, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi, tidligt lørdag morgen til Ritzau.

– Vi har foretaget to anholdelser, og en 16-årig er blevet sigtet i sagen. Vi har også anholdt en mand på 18 år, mens vi stadigvæk leder efter en tredje gerningsmand.

Ifølge Nordjyske er den 18-årige blevet løsladt igen, men han er fortsat sigtet.

Politiet kender identiteten på den tredje formodede gerningsperson, som er en 20-årig mand.

– Han ved også godt, at vi leder efter ham, så ham vil vi bare gerne have til at melde sig selv hurtigst muligt, sagde Karsten Højrup Kristensen.

Fredag aften oplyste politiet på Twitter, at det siden klokken 21.29 havde været til stede på banegården og efterforskede sagen.

Offeret blev efter overfaldet behandlet på hospitalet og har ikke fået livstruende skader, lød meldingen.

Grundlovsforhøret af den 16-årige dreng blev holdt for lukkede døre. Derfor får offentligheden ikke indblik i, hvad han har forklaret, og hvilke beviser politiet har.

Men ifølge Nordjyske erkender drengen igennem sin forsvarer, at han har været til stede. Men han nægter sig skyldig i sigtelsen om røveri og knivstik.

Den 16-årige dreng kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling.