13. apr. 2021 - 9:39

15-årige Benjamin fik konstateret kræft under coronapandemienVi modtog i marts måned en henvendelse fra Benjamin, der ønskede hjælp til valg af kamera. Benjamin er i behandling for blodkræft/leukæmi og har flere alvorlige følgeskader af kraftig kemo-behandling (sukkersyge, nerveskader, føleforstyrrelser mm).
Før Benjamin blev konstateret syg, var han en aktiv ung dreng, der blandt andet var frivillig ungdomsbrandmand hos Hovedstadens beredskab.

Benjamin som ungdomsbrandmand

Benjamin har fået et ønske til opfyldelse af ‘make-a-wish Danmark’. En fond, der opfylder ønsker for børn og unge med livstruende sygdomme.
Valget stod mellem et kamera eller en udlandsrejse.
Vi bestemte derfor at forære Benjamin et spejlreflekskamera fra Canon, så han i stedet kunne bruge sit ønske på en USA-rejse, når corona og sygdom igen tillader Benjamin at rejse.
Vi hentede derfor Benjamin på hjemmeadressen en aften i slutningen af marts og kørte en aftentur i København. Undervejs gik turen forbi Rigshospitalet, hvor Benjamin gennem det seneste år har været fast gæst og beboer.

Benjamin foran opgang 5
Benjamin får sit ønske om kamera opfyldt foran opgang 5, hvor han har boet on/off det seneste år
Benjamin sammen med aftenens kørende hold af fotografer

Børnecancerfonden har skrevet en historie om Benjamin – den gengives her. Kilde: Børnecancerfonden.

‘15-årige Benjamin fik konstateret kræft under corona 💔

Gennem en månedstid blev Benjamin mere og mere køresyg, når de kørte bil. Familien kunne ikke forstå det og tog derfor til lægen, hvorefter de blev sendt på hospitalet. Det viste sig desværre, at Benjamin havde blodkræft, Leukæmi ALL.

Det var et chok for hele familien.

Dagen efter den stillede diagnose, startede Benjamin med kemoterapi. Han reagerede meget voldsomt på den hårde behandling og fik nogle heftige bivirkninger. Han mistede sin bugspytkirtel, fik blodforgiftning og kom i respirator. Det har betydet, at han i dag er meget påvirket af alvorlige senfølger. Benjamin er stadig i behandling i dag.

Før Benjamin blev syg, var han en meget aktiv dreng, som var en del af Ungdomsbrandkorpset hos Hovedstadens beredskab. Noget, der har betydet meget for Benjamin under hans sygdom, da de har været en kæmpe støtte, og stadig er det. I dag går han til genoptræning, som heldigvis går i den rigtige retning. Efter at være sengeliggende i mange måneder, kan Benjamin komme op og gå selv – helt uden kørestol eller krykker.

“Det har været meget hårdt at være teenager med kræft – særligt i coronatiden. Hele ens hverdag ændrer sig fuldstændig, man bliver meget isoleret, keder sig og ser næsten ingen mennesker. Ikke engang begge forældre kunne være der under det hele. Det manglede jeg virkelig. Jeg har lyst til at gøre en forskel for børn med kræft og har derfor startet en indsamling,” siger Benjamin.

Du kan støtte Benjamins indsamling til #Børnecancerfonden her: https://www.facebook.com/donate/756432638345142/?fundraiser_source=external

Trods det hårde forløb og en meget anderledes hverdag, så er Benjamin optimistisk. Benjamin du er for sej💪‘ANDRE LÆSER OGSÅ