15-årig slået og fået peberspray: Gerningsmænd har filmet overfaldet

Illustrationsfoto

Tre 15-årige drenge er blevet sigtet i en alvorlig sag, hvor en dreng er blevet slået, fået peberspray og filmet. Efterfølgende er videoen fra overfaldet blevet delt på Snapchat og på ‘Sladderprofiler’ på nettet.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Overfaldet fandt sted i Odense den 18. februar, hvor offeret var på vej hjem fra en fest. Sammen med to venner kom den 15-årige gående i nærheden af Overgade i det centrale Odense mellem klokken 01.45-02.00.

Her er tre 15-årige gået op til offeret og sprayet ham i ansigtet med peberspray, før slagene regnede ned over den unge dreng.

 “Her blev forurettede sprayet med en peberspray i ansigtet og overfaldet med flere slag i ansigtet af den hovedmistænkte. Overfaldet blev filmet med en mobiltelefon og kort efter delt på en ”sladder profil” på sociale medier samt på Snapchat”, lyder det i pressemeddelelsen.

Den hovedmistænkte, der også er 15 år, er blevet sigtet for  kvalificeret vold, vidnetrusler og for at dele videoen på nettet. De to andre, som sigtes for at være medgerningsmænd er sigtet for medvirken til §245 om kvalificeret vold.

Fyns Politi ser med stor alvor på denne sag og håber, at sigtelserne kan afskrække andre unge fra lignende handlinger

“Fyns Politi vil gerne med de her sigtelser signalere, at vi tager sager som disse alvorligt, at vi efterforsker dem, og at vi går efter at få gerningspersonerne dømt. Vi håber også, at sigtelserne i den her sag kan være med til at afskrække andre unge fra at deltage i den her slags dybt forkastelige og strafbare handlinger”, fortæller Vicepolitiinspektør Søren Frederiksen fra Fyns Politi.

Det er ikke lang tid siden, at unge på en fynsk skole deltog i en fødselsdagstradition, hvor fødselaren fik tæsk på sin 11-års fødselsdag.