15-årig Elias død efter knivstik: Nu taler moren

For 14 dages tid siden modtog Anna Sørine et opkald, som er en hver forælders værste mareridt. Hendes unge teenagesøn var blevet stukket ned og trak ikke længere vejret. Nu kommer den knuste mor med et opråb til politikerne og beder dem blandt andet om at prioritere de unges mentale helbred.

“Hvor er Elias? Kommer han ikke hjem? Men det er jo mit barn. Min lille dreng som jeg har passet, plejet, opdraget, nusset, elsket og kysset hver dag i 15 år. Man kan da ikke bare forsvinde! Jeg har jo lige snakket med ham”, skriver Anna Sørine om øjeblikket, der vendte hele hendes liv på hovedet på et splitsekund.

Moren deler sine tanker i et Facebookopslag, som er blevet delt 6.400 gange og har op mod 10.000 likes.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Flere hundrede mennesker mødte op i Husums gader for at tage afstand til knive i gadebilledet og for at støtte Anne Sørine i den svære tid.

Den unge Elias Bukh Barlian blev stukket i brystet nogle minutter efter han steg af bussen i Husum. Teenageren nåede at løbe nogle meter, men kollapsede på Åfløjen, hvorefter han blev fundet og haste på hospitalet – kort tid efter ankomsten åndede den 15-årige ud.

Elias’ mor er gravid og om få uger kommer hans lille bror til verden. Mellem glæden om en lille ny og den dybe sorg over at miste et barn, kommer Anne Sørine med et opråb til politikerne.

“Vi kan ikke ignorer de unges mentale tilstand længere. Kontakten til psykiatrien er stigende, og unge mistrives som aldrig før. Vi skaber en generation, der er mentalt svage, som ikke kan håndtere modgang og med et ikke-eksisterende selvværd. Rammerne for velfærd er der, ressourcerne er der, viden og eksperterne eksisterer. Hvad skal der egentlig til for, at det mentale bliver prioriteret?”

Efter knivoverfaldet har politiet anholdt en 15-årig dreng, som er blevet sigtet for grov vold.