22. jan. 2023 - 14:55

14-årige vil være lejemordere: Nu skal volden i Stockholm stoppes med mere politiDe seneste uger har været præget af uroligheder, kaos og eksplosioner i den svenske hovedstad. Nu skal politiet styrkes ved at få flere betjente til Stockholm, som skal hjælpe med at komme den brutale kriminalitet til livs.

Det oplyser det svenske politi i en pressemeddelelse.

Så sent som i går blev flere personer anholdt efter en skudepisode i den sydlige del af hovedstaden. Samme nat blev var politiet ude til en eksplosion i et boligkvarter . Dét er bare nogle af de voldelige episoder, som borgerne er blevet udsat for, og betjentene har været på overarbejde det meste af 2023.

Nu skal der flere midler til at komme politiet til undsætning, så man kan få bedre kontrol over den voldspiral, der hærger i Stockholm og omegn. Over de kommende to uger vil der ankomme et stort antal betjente, som alle er i forskellige politidistrikter i hele Sverige.

LIGE NU LÆSER ANDRE: TOLDERE FINDER 700.000 KRONER I KONTANTER: GEMT BLANDT BØRNETØJ

“Med den seneste udvikling af skyderier og eksplosioner ser vi et behov for at sende yderligere forstærkninger til Stockholm for at forhindre, at der sker flere drab i de igangværende konflikter og for at øge overvågningen flere steder”, siger Johan Olsson, der er leder af politiets nationale, operative afdeling.

For politiet i Stockholm er hårdt presset af de mange kriminelle episoder over den sidste tid, hvor konflikterne i narkomiljø har gjort byen usikker.

Her kæmper to hovedpersoner i narkomiljøet mod hinanden i en kamp om, hvem der skal sidde på størstedelen af narkosalget. Det oplyser det svenske nyhedsmedie SVT.

Forfærdelig udvikling

Siden jul har der været 20 alvorlige voldsepisoder, som tæller alt fra drab, eksplosioner og knivstik. Ifølge svenske TV4 er de fleste af de personer, der er blevet anholdt i løbet af den sidste måned, mindreårige.

 14-15-årige tilbyder sig som lejemordere. Det er forfærdeligt med hvilken hastighed volden eskalerer, og der pågår flere bandekonflikter i Stockholm for tiden. Det skræmmende og nye er, at  unge mennesker er indblandet i det, siger Carin Götblad, der er politikommissær i NOA.

Politiet har været hårdt pressede, men politikommissæren er overbevist om, at de nok skal få styr på situationen.

“Vi anvender alle de ressourcer, vi kan. Det er meget svært at stoppe, når det eskalerer sådan. Vi skal nok få det stoppet, men det kommer ikke til at ske hen over natten”, siger politichefen.

Sverige er det land i Europa med flest skuddræbte pr. indbygger. Antallet af skuddræbte nåede op på 63 i 2022. Det er en markant stigning i forhold til året før, hvor 45 blev dræbt af skud i Sverige.

Sverige er det land i Europa med flest skuddræbte pr. indbygger. Antallet af skuddræbte nåede op på 63 i 2022. Det er en markant stigning i forhold til året før, hvor 45 blev dræbt af skud i Sverige.ANDRE LÆSER OGSÅ