16. apr. 2023 - 15:09

13-årige Filippa fundet i live!Den 13-årige pige Filippa har været efterlyst i omkring 27 timer. Hun er nu endelig fundet i live

En massiv eftersøgning af 13-årige Filippa er slut.

Annonce

På et pressemøde foran politigården har politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop oplyst, at den 13-årige pige er fundet i live.

“Hun er ved bevidsthed. Og andet kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt,” fortæller Kim Kliver og tilføjer, at man stadig ikke skal bagatellisere det, som den 13-årige pige har været udsat for.

“Informationen til forældrene er netop blevet overleveret klokken 15,” fortsætter politiinspektøren.

“Det er på baggrund af vidneberetninger, henvendelser fra offentligheden og et intensivt efterforskningsarbejde, at vi går ind på en adresse, hvor vi finder Filippa i live og anholder en 32-årig mand,” bliver det fortalt på pressemødet.

Kan I fortælle, om Filippa har været udsat for andet end at være bortført?’ spørg en journalist på pressemødet.

Annonce

“Det har vi ingen kommentarer til lige nu. Vi har et billede af, hvad der er sket, men det billede er vi nødt til at holde for os selv,” er svaret.

Der vil være grundlovsforhør senere søndag eller mandag, hvor den nu anholdte 32-årige fremstilles.

Den 32-årige mand blev anholdt søndag lidt før klokken 15 – det var i samme ombæring, at Filippa blev fundet i live. Det var derfor, at pressemødet blev udskudt 15 minutter.

Videomaterialet, som politiet i forbindelse med sagen har modtaget, har haft stor relevans for anholdelsen af den 32-årige og fundet af Filippa.

Annonce

Ved slutningen på pressemødet oplyser Kim Kliver, at flere personer er anholdte i sagen. Han kan dog kun bekræfte, at den 32-årige fremstilles i grundlovsforhør.

Det var lørdag formiddag omkring klokken 11.30, at 13-årige Filippa forsvandt, efter hun var ude at gå med aviser i området omkring Sørbymagle, Kirkerup og Fuglebjerg på Vestsjælland.

Hendes familie fandt sidenhen hendes cykel, taske og mobiltelefon henkastet langs en øde vej i Kirkerup. Siden da har en massiv eftersøgning været i gang, og søndag eftermiddag kort før klokken 15 blev hun altså fundet i live.

SE OGSÅ: FILIPAS MOR I HJERTESKÆRENDE OPRÅB: ‘JEG ER SØNDERKNUST’ANDRE LÆSER OGSÅ