12-årig dreng i alvorlig traktorulykke

Illustrationsfoto

En 12-årig dreng kom alvorligt til skade efter hans far havde givet ham lov til at pløje marken. Sammen med sin ven, tog den 12-årige dreng plads i den otte tons tunge traktor, hvor de gik i gang med at pløje marken. Nu har faren fået en bøde på 70.000 kroner.

Det oplyser Statsadvokaten i Viborg til Fyens Stiftstidende.

Faren, som havde givet de to unge drenge lov til at føre køretøjet, holdte ikke øje med dem, og den 12-årige kom alvorligt til skade på marken på Nordfyn. Han brækkede højre ben to steder og fik trykket flere ribben.

Blot seks måneder efter uheldet i 2021 kom Arbejdstilsynet på uanmeldt besøg. Her fandt de, til sin store overraskelse, den samme dreng kørende på traktoren igen.

Den nu 13-årige dreng har varige men fra ulykken på marken, men det har ikke været nok til at stoppe ham fra at prøve kræfter med traktoren.

Faren forklarede, at drengen selv havde taget nøglerne til traktoren og kørt ud på marken lige inden Arbejdstilsynet ankom.

Det er ikke lang tid siden, at en anden teenagere kom til skade i en arbejdsulykke, hvor han blev ramt i ansigtet af en fjeder.