Københavns Kommune tager første skridt mod Søren Kierkegaard Hus. En række politikere har netop afsat penge til at realisere et besøgscenter for den verdensberømte filosof.
I mange menneskers øjne anses Søren Kierkegaard for at være én af mest kendte danskere i verden.
På trods af denne kendsgerning findes der dog ikke et specifikt sted i fødebyen København, hvor turister og andre besøgende kan få en dybere indsigt i den verdensberømte teolog og filosof.
Derfor vil politikere i Kultur- og Fritidsudvalget nu afsætte en halv million kroner til et fremtidigt bygningsprojekt, der kan realisere drømmen om et Søren Kierkegaard Hus.
Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.
”Mange – både turister og københavnere – har efterspurgt et besøgscenter om Kierkegaard. Et sted, hvor man kan lære om hans liv og hans virke, og hvor der er plads til eftertanke, fordybelse og nysgerrighed. Værdier som Kierkegaard selv stod for, og som stadig er meget relevante i dag. Så det er godt, at vi nu kan tage de første skridt mod etableringen af huset, der forhåbentlig kan stå klar inden for de næste par år”, siger Mia Nyegaard (RV), kultur- og fritidsborgmester i forbindelse med beslutningen.
Originale manuskripter og genstande
Her kigger man på muligheden for at placere huset i det tidligere universitetsbibliotek i Fiolstræde fra 1861. Det genåbnede som museum sidste år.
Søren Kierkegaard Hus har til hensigt at rumme en udstilling med nogle af den danske filosof og teologs originale manuskripter samt flere genstande og effekter relateret til ham.
Disse genstande er Københavns Museum allerede i besiddelse af.
Desuden vil der være et aktivitetsprogram med henblik på at blive klogere på Søren Kierkegaards tanker og tekster.
Både Københavns Universitet og Det Kongelige Bibliotek har givet udtryk for, at de gerne vil samarbejde med Københavns Kommune om udviklingen af huset.
Søren Kierkegaard blev født den 5. maj 1813 og døde den 11. november 1855. På sine blot 42 år nåede han at etablere sig som én af de største danske filosoffer.
Som kristen skrev han med udgangspunkt i kristendommen om filosofi, teologi og psykologi. Hans værker har haft en varig indflydelse på både moderne filosofi og eksistentialisme.