Nu popper den hypede bagel op i København – med klassiske favoritter og nye varianter på danske råvarer.
På bare halvandet år har Apollo Bagels åbnet fire butikker i New York – og er allerede blevet synonym med de lange weekendkøer, der snor sig op til 50 meter ned ad gaden.
Efterspørgslen har endda været så massiv, at The New York Times i november bragte artiklen ”Hullet i denne bagel-shops forretningsmodel? Den er for populær.”
Også herhjemme har Apollo Bagels vakt opsigt. Da den danske kok Frederik Bille Brahe besøgte stedet sidste år, lød det begejstret: ”Seriøst, hvor smager det godt”.
Og nu får endnu flere danskere mulighed for at smage New Yorks mest hypede bagel.
I næste uge popper Apollo Bagels nemlig op i København – og det sker hos netop Frederik Bille Brahe, hvor man for første gang herhjemme kan sætte tænderne i den eftertragtede bagel.
Det oplyser Tipster i en pressemeddelelse.
Danmark som inspiration
Det er næppe tilfældigt, at København nu danner ramme om Apollo Bagels’ første store pop-up.
I 2013 besøgte Apollo Bagels’ ejer, Joey Scalabrino, nemlig den danske hovedstad, efter han og en ven sikrede sig en reservation på Noma.
Og her faldt ejeren pladask for den ny nordiske gastronomi, menneskerne og den spirende surdejskultur.
“Aldrig før havde jeg smagt så godt brød. Alle gik så meget op i det… Mit besøg i København ændrede hele min tankegang omkring mad,” siger Joey Scalabrino i pressemeddelelsen.
Og noget af det, der adskiller Apollo-bagelen fra dens klassiske modstykker i New York, er netop den samme proces, som Joey Scalabrino var vidne til dengang i Danmark: lang fermentering, høj hydrering og vild gærkultur. Resultatet er en bagel med en sprød skorpe og et indre, der er sejt og syrligt.
“Det er en ære at vende tilbage til København med vores bagels for herigennem at kunne give lidt tilbage til byen, der har givet os så meget,” fortæller Joey Scalabrino videre.
Her sker det
Fra den 30. maj til 1. juni kan danskerne altså smage Apollo Bagels – denne gang på hjemmebane i Nyhavn.
“Vi er stolte over at flyve ét af verdens pt. stærkeste food brands til København for at poppe op hos Frederik på Apollo i Nyhavn,” siger Simon Evers, stifter af Tipster og manden bag eventet.
Med sig fra the Big Apple har Apollo Bagels deres signatur-bagels med laks og tomat, men i København introducerer de også nye, unikke varianter med danske sæsonråvarer – blandt andet jordbær og asparges – som Frederik Bille Brahe giver små, raffinerede twists.
Du kan læse mere om pop-up-eventet i København her.