Musikere kræver, at KKR tager afstand fra forbindelser til våbenindustrien og israelske firmaer, der er involveret i Gaza-krigen.
Den fynske festival ‘Tinderbox’ og den århusianske festival ‘Northside’ blev sidste år solgt til den amerikanske kapitalfond KKR.
I alt står fonden nu bag fire danske musikfestivaler: Northside, Tinderbox, Forever og Fyrfest.
Nu er den store amerikanske investeringsfond dog kommet i kraftig modvind.
Det skriver Politiken.
140 internationale musikere har således underskrevet et åbent brev, hvor de protesterer mod KKR i anledning af den kommende Barcelona-musikfestival Sónar, som KKR også ejer.
Her har fondens køb af festivalarrangøren Superstruct Entertainment sidste år udløst kritikken.
Støtter israelske firmaer
Musikerne kræver, at Sónar tager afstand fra KKR, fordi investeringsfonden angiveligt har forbindelser til våbenindustrien og støtter israelske firmaer, der er involveret i Gaza-krigen.
“Som kunstnere, der er engagerede i retfærdighed og kunstnerisk integritet, mener vi, at tavshed ikke er en mulighed. Vores branche må ikke bruges som et middel til at normalisere eller hvidvaske statsvold,” står der blandt andet i brevet ifølge DJ Mag.
“Den medskyldighed, som internationale institutioner – herunder virksomheder og kulturelle platforme – udviser, er en afgørende medvirkende faktor til denne grusomhed. Vi tager derfor kollektivt afstand fra enhver tilknytning mellem den kulturelle sektor og enheder, der er medskyldige i krigsforbrydelser”.
(Artiklen fortsætter under opslaget)
Musikere boykotter festival
Ifølge brevet har “mange artister” boykottet Sónar på grund af disse årsager.
Festivalen har i et Instagram-opslag udtrykt deres “solidaritet med det palæstinensiske civile folk i Gaza, fanget midt i en fortsat humanitær katastrofe”. Her tager festivalen også afstand til KKR’s aktiviteter, som de ikke har indflydelse på.
KKR ejer også den britiske endagsfestival Field Day, der fandt sted i går. Her valgte 11 artister at aflyse deres optrædener på grund af KKR’s tilknytning til Israel samt et lignende åbent protestbrev underskrevet af blandt andre Massive Attack og Brian Eno, skriver NME.
Indtil videre har de danske festivaler ejet af KKR dog ikke oplevet tilsvarende boykotter eller aflysninger.