Kommune præsenterer en ny kulturstrategi, hvor fokus er på fællesskab, kunstens betydning for trivsel og styrkelse af natur- og kulturarv.
Nu lancerer Lyngby-Taarbæk Kommune en ny kulturstrategi, der har til hensigt at sætte retningen for kommunens indsats i de kommende år.
Det skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse.
Med kulturstrategien sætter kommunen fokus på fællesskab, natur- og kulturarv samt kunstens og kulturens evne til at skabe trivsel.
“Kunsten og kulturen har en enorm betydning for vores trivsel – fra barndommen og hele livet igennem. At opleve kunst, deltage i kulturelle aktiviteter er vigtig næring i vores liv – som individer og som en del af et stærkt fællesskab. Vi ser en stor værdi i at gøre kulturen tilgængelig for alle kommunens borgere. Med strategiens indsatsområder skaber vi større muligheder for, at endnu flere får glæde af de mange kvaliteter og tilbud, Lyngby-Taarbæk har at byde på,” siger Casper Strunge, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune, i pressemeddelelsen.
(Artiklen fortsætter under faktaboksen)
Den nye kulturstrategi for 2025/2026 bygger på tre bærende indsatsområder, der udfolder visionen for kunsten og kulturen i de kommende år:
- Fællesskaber gennem kulturlivet
Kunsten og kulturen beriger os og styrker vores følelsesmæssige og sociale bånd – uanset om vi er tilskuere eller udøvende. Derfor skal det være lettere at være kulturaktør og frivillig i Lyngby-Taarbæk. Blandt andet gennem en ny kulturpulje og et nyt netværk, der bringer lokale aktører – frivillige, kommercielle og offentlige – tættere sammen for at skabe frugtbare samarbejder på tværs. - Sammen om vores natur og kulturarv
Naturen og kulturarven er enestående og allestedsnærværende i Lyngby-Taarbæk. Derfor vil kommunen styrke formidlingen og inddragelsen af de fysiske, historiske rammer, så naturen og kulturarven bliver en integreret del af kulturlivet og giver borgerne en stærkere tilknytning til deres omgivelser. - Kunsten og kulturen løfter os
Kultur skaber livsglæde og giver os nye perspektiver. De forskellige velfærdsområder spiller en vigtig rolle i at bringe kunstens og kulturens potentiale ud til så mange som muligt. I de kommende år skal flere børn og unge introduceres til kunst og kultur i daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser, ligesom kunst og kultur skal integreres bredere i de øvrige velfærdsområder for at fremme livsglæde og mental trivsel.
Et inkluderende kulturliv
Uanset om man bor, arbejder, studerer eller driver virksomhed i Lyngby-Taarbæk, er kulturstrategiens mål således at få alle til at blive en del af fællesskabet.
Kommunen ønsker dermed at flere på tværs af generationer og baggrunde får mulighed for at opleve kulturen.
“Vi har et stort fokus på at styrke fællesskaber – både de fællesskaber, der opstår, når vi møder kunst og kultur som kulturbrugere, og dem, der opstår mellem de lokale kulturaktører. De seneste år har vi samtidig gjort os rigtig gode erfaringer i arbejdet med at brede kulturen ud til flere gennem samarbejder med andre velfærdsaktører, særligt indenfor mentalsundhed og arbejdsmarkedsområdet. Nu er banen kridtet op til at fokusere endnu mere på gode samarbejder på tværs, så kulturen bliver for alle”, siger Søren Mørk Petersen, Kultur- og bibliotekschef i Lyngby-Taarbæk Kommune.