Kendt restaurant konkurs: Bryster og fejlslagne budgetter

Hooters, restauranten hvor du kommer for vingerne men bliver hængende for udsigten, har indgivet konkursbegæring. Det oplyste selskabet mandag. Men trods de økonomiske problemer lover kæden, at den ikke lukker – endnu.

Hooters er begæret konkurs.

Det sker som led i en såkaldt Chapter 11-proces, hvor virksomheden forsøger at omstrukturere sin økonomi. Som en del af planen vil Hooters sælge alle sine 100 egen-ejede restauranter til to franchisetagere, som i forvejen driver Hooters-lokationer i Tampa- og Chicago-områderne. De to grupper driver allerede omkring en tredjedel af Hooters’ franchiser i USA.

Det skriver CNN.

Ifølge selskabets ledelse er målet at komme styrket ud af processen inden for 90 til 120 dage. Samtidig vurderer man nu det samlede antal restauranter og udelukker ikke flere lukninger.

Kæden, der i årtier har solgt kombinationen af kyllingevinger og stramme toppe som en del af sit brand, har længe kæmpet med økonomiske problemer. I 2023 lukkede Hooters adskillige restauranter og pegede blandt andet på stigende udgifter til mad og arbejdskraft. Derudover har virksomheden været ramt af sager om både køns- og racediskrimination.

Familievenligt og letpåklædt?

Siden 2019 har Hooters været ejet af private equity-firmaerne Nord Bay Capital og TriArtisan Capital Advisors. Nu sælges kæden til en gruppe ledet af flere af de oprindelige grundlæggere, herunder Neil Kiefer, som også står i spidsen for franchisegruppen Hooters Inc.

Han har tidligere udtalt, at han ønsker at bringe Hooters “tilbage til rødderne” – men tilføjer også, at det fremtidige koncept gerne skal være mere familievenligt. Hvordan det skal forenes med brandets letpåklædte image, fremgår endnu ikke.

Selvom selskabet har søgt konkursbeskyttelse, understreger Hooters, at restauranterne vil fortsætte driften under forløbet. Ifølge ledelsen er ambitionen fortsat at servere “gæstefokuseret gæstfrihed og lækker mad” – og sandsynligvis også et glimt af den gamle opskrift, der gjorde Hooters til et kulturelt fænomen i første omgang.

Et teknisk problem med årsopgørelser kan betyde, at nogle danskere har krav på et større skattefradrag end først oplyst – uden selv at vide det.