På Rungstedlund kan besøgende inden længe træde ind i det rum, hvor Karen Blixen tilbragte sine sidste år – omgivet af fortællinger, duft og stilhed.
Den 17. april 1885 blev Karen Blixen født på Rungstedlund.
Og i anledning af 140-året for hendes fødsel åbner Karen Blixen Museum dørene til hendes soveværelse med en ny permanent udstilling.
Det skriver Karen Blixen Museum i en pressemeddelelse.
Ifølge pressemeddelelsen er interessen for Karen Blixens liv og forfatterskab støt stigende.
Nye bogudgivelser, spillefilm og podcasts vidner om, at både mennesket, forfatteren og – i særdeleshed – eventyreren Karen Blixen fortsat resonerer med os i dag.
Hendes sidste tid
Besøgende får således et unikt indblik i Karen Blixens soveværelse. Præcis som det stod, da hun vendte syg og nedbrudt hjem fra USA.
Desuden har museet skabt en ny lydfortælling, som beskriver, hvordan hun levede i sit soveværelse. Det er skuespilleren Ellen Hillingsø, der lægger stemme til.
I rummet kan man se forfatterens yndlingsparfume, en original pilleæske og en gine, der er udformet efter Blixens egne kropsmål.
Rummet dannede rammen om hendes sidste tid.
En refleksion over liv og død
Sideløbende med den nye permanente udstilling ‘Karen Blixens soveværelse’ åbner museet også en ny særudstilling; ‘Den flygtige time – en fotografisk installation af Astrid Kruse Jensen’.
Begge udstillinger inviterer til refleksion over liv og død, forgængelighed og evighed og til historiefortællingens evne til at skabe samtaler mellem mennesker på tværs af tid.
Karen Blixen døde i 1962 i en alder af 77 år.
Hun var en internationalt anerkendt dansk forfatter, kendt for sin elegante og eventyrlige fortællestil.
Som forfatter skrev hun både under sit eget navn og pseudonymet Isak Dinesen og er især berømt for værker som ‘Den afrikanske farm’, baseret på hendes år i Kenya, og ‘Syv fantastiske fortællinger’.