For sjette gang lægger Esbjerg sluthavn til The Tall Ships Races. Menuen er nu lagt fast, og der er tale om en sand kulinarisk verdensomsejling.
Fra den 6. til 9. august strømmer sømænd og landkrabber til Esbjerg, når The Tall Ships Races kaster anker i byens havn.
Landets femtestørste by skal i år agere slutdestination for kapsejladsen, der lagde fra land for første gang tilbage i 1956.
I fire dage bliver havnen forvandlet til en festivalplads med mad, musik og hygge for hele familien.
I en pressemeddelelse løfter Esbjerg Kommune sløret for, hvad man kan forvente sig af gastronomien til eventet.
Lidt for enhver smag
Gæsterne til The Tall Ships Races får muligheden for at opleve en kulinarisk verdensomsejling.
Retter fra Grækenland, Tyrkiet, Vietnam, Mexico, Thailand og selvfølgelig Danmark vil være at finde på menuen.
Men selvom det lyder eksotisk med alle de forskellige kulturelle islæt, er der altså også masser af velkendte og familievenlige forplejningsmuligheder.
Hvad end man er til fish and chips, burgere, hotdogs, bagels, pandekager eller pizzaer, er der lidt for enhver smag.
Og det har netop været en ambition at ramme bredt for Ian Choe Nielsen fra Gadens Gastronomer, der har faciliteret madoplevelserne til eventet.
“Madmæssigt har vi sat kursen mod mangfoldighed og kvalitet, og vi hylder det uformelle måltid, hvor folk samles omkring god mad og glad stemning midt imellem verdens flotteste sejlskibe,” forklarer han.
Prisvindende musik
Det er sjette gang, Esbjerg lægger sluthavn til The Tall Ships Races.
Første gang var i 1993 og senest var Esbjergenserne værter for den afsluttende fest i 2022.
(Artiklen fortsætter under billedet)

Ved årets event vil blandt andre Scarlet Pleasure og Carpark North spille op til fest ved kajen.
Du kan se hele programmet for The Tall Ships Races’ hjemmeside.