Forurenet kød solgt i hele landet: ‘Spis det ikke!’

Kødet er solgt i Bilka og Føtex landet over i perioden fra 7. oktober til 31. oktober.

GB Meat Group tilbagekalder okseflankesteak med hvidløgsmarinade på grund af mistanke om forurening med salmonella.

Det oplyser producenten i en pressemeddelelse.

– Tilbagekaldelsen sker som en forsigtighedsforanstaltning, da der er konstateret en afvigelse, som kan udgøre en sundhedsrisiko for slutbrugeren.

Kødet er solgt i Bilka og Føtex landet over under mærket Slagteren.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto.

Specifikt er der tale om hvidløgsmarineret okseflankesteak, der er bedst før 31. oktober 2025.

Kødet er solgt i perioden mellem 7. oktober og 31. oktober i størrelser på mellem 250 og 400 gram.

Produktet har EAN-nummeret 5710076003199.

Forbrugere, der har købt kødet, opfordres til ikke at spise det.

Har man købt produktet, opfordres man desuden til at kassere eller returnere det i butikken.

Ifølge Sundhed.dk er infektioner med salmonella relativt hyppige og kan give symptomer i form af diarré, kvalme og opkast. Man kan desuden opleve mavesmerter, hovedpine og feber.

Infektionen kan vare fra få dage til flere uger.

Symptomer på salmonella er oftest milde og går over af sig selv. Oplever man vedvarende symptomer, anbefaler Statens Serum Institut, at man henvender sig til egen læge.

Salmonella smitter typisk gennem madvarer, særligt kød, salater eller mælkeprodukter.

Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at man gennemsteger hakket kød og fjerkræ.

I hele stykker kød, eksempelvis en bøf, sidder bakterierne normalt kun på overfladen. Derfor behøver hele kødstykker ikke at blive gennemstegt, skriver styrelsen.

Derudover bør man vaske hænder, inden man går i gang med madlavningen, og hvis man har rørt ved råt kød. Man bør også undgå at smage på råt kød og holde det adskilt fra den spiseklare mad.

/ritzau/

Ikonisk københavnerbygning bliver forvandlet og får nyt navn