Dronning Margrethe i nyt DR-program: Udforsker teatrets magi

Arkivfoto.

Dronning Margrethe dykker ned i teatrets historie i nyt DR-program, og giver seerne et unikt indblik i Det Kongelige Teater.

Danmarks Radio er klar med et helt nyt program.

Programmet er lavet i samarbejde med Dronning Margrethe og dykker ned i Det Kongelige Teaters historie samt de fire kunstarter – teater, opera, ballet og musik.

Det fortæller Danmarks Radio i en pressemeddelelse.

I en samtale med teaterchef Kasper Holten udforsker Dronning Margrethe således, hvad scenekunsten kan, og hvorfor den vækker stærke følelser hos mange.

“Det Kongelige Teater og Gamle Scene er en del af vores fælles kulturarv og historie. I anledning af Gamle Scenes 150-års fødselsdag vil vi gerne fortælle den flig af danmarkshistorien. Kongehuset og Det Kongelige Teater har i århundreder været tæt forbundet, og ambitionen er at skildre både vores fælles kulturhistorie og Kongehusets forhold til teatret. Formålet er, at man som seer skal blive klogere på teatrets historie og scenekunstens kulturelle betydning for vores historie og sammenhængskraft i Danmark,” siger Ida Holten Ebbesen, redaktionschef i Specialiseret Kultur og Tro i DR.

Et unikt indblik

Derudover får seerne et unikt indblik i nogle af scenekunstens største aktører, når dronningen møder en række af teatrets kunstnere.

På sin rundtur møder hun blandt andre balletdanseren Camilla Ruelykke Holst, der har danset i kostumer designet af Dronning Margrethe samt satiriker og skuespiller Frederik Cilius.

I løbet af programmet ser dronningen tilbage på sine store oplevelser på Det Kongelige Teater. Her deler hun sin fascination af teatret, som hun havde til fælles med sin far, H.M. Kong Frederik 9.

Det nye DR-program Dronning Margrethe og teatrets magi sendes mandag den 16. december på DR1 klokken 21.25. Det kan ligeledes ses på DRTV fra klokken 06.00 samme dag.

Dronning Margrethe plejer at have følelserne under kontrol. Men tirsdag aften lod hun dem skinne igennem under prisoverrækkelsen på Nationalmuseet.