De danske beredskaber skal være bedre rustet til klima- og cyberangreb, ligesom vi skal styrke vores grønne teknologi. Det meddeler Kommunernes Landsforening (KL) i en pressemeddelelse på dagen, hvor forhandlingerne om en beredskabsaftale indledes.
Tirsdag bliver forhandlingerne om den danske beredskabsaftale for alvor indledt.
Hos KL ser man positivt på udviklingen, da det er vigtigt, at vi får sat gang i drøftelserne herhjemme.
‘Vi skal op på et beredskabsniveau i Danmark, hvor vi er klar til at stå imod det øgede trusselsbillede, en stigende mængde cyberangreb, klimaforandringer og ny grøn teknologi. Og hvor vi vigtigst af alt kan skabe tryghed dér, hvor danskerne lever og bor,’ siger Johannes Lundsfryd Jensen, formand for KL’s Klima- og Miljøudvalg.
Den danske minister for samfundssikkerhed og beredskab Torsten Shack Pedersen er tirsdag ude med et forslag, som skal være med til, at styrke Beredskabsstyrelsen.
De skal blandt andet styrkes med mere materiel, mere mandskab og så skal der kunne laves flere øvelser rundt i landet.
Han er af den overbevisning, at hvis regeringen ikke vil styrke de kommunale beredskaber i denne omgang, må det betyde, at der senere vil komme et særdeles markant løft af det kommunale beredskab.
Det er de kommunale beredskaber, som står i vælten når Danmark er i krise. I mange af tilfældende skal det danske kommunale beredskab stå klar alene, når oversvømmelserne rammer, hackerne truer med at lamme store dele af vores elnet, eller en elbus bryder i brand som eksempler.
‘De kommunale beredskaber redder liv og værdier for milliarder, når krisen rammer. At nøjes med at styrke Beredskabsstyrelsen svarer lidt til at forsøge at slukke en ildebrand med en vandpistol,’ siger Johannes Lundsfryd Jensen.
Flere hjemmehjælpere er blevet udsat for trusler og grov adfærd fra den samme mand