Trods alvorlige beskyldninger fra tidligere ansatte og forfattere viser Lindhardt og Ringhof stærke økonomiske resultater med det bedste årsoverskud i 20 år.
I starten af året blev der rettet alvorlige anklager mod det danske forlag Lindhardt og Ringhof.
Frihedsbrevet bragte en artikel, hvor en tidligere ansat, Mathilde Friese, samt en forfatter, Hassan Preisler, beskyldte forlaget for at have en græseoverskridende kultur.
Men på trods af denne sexismeskandale ser det dog ikke ud til at have ramt forlagets økonomi nævneværdigt.
Det seneste årsregnskab fortæller nemlig en anden historie.
Her kan man se, at årets resultat ender på solide 39,9 millioner kroner – det bedste resultat i 20 år. Samtidig er egenkapitalen steget fra 163 millioner i 2023 til 203 millioner kroner i 2024.
Afviste anklagerne
I første omgang afviste forlaget anklagerne på det kraftigste. I en mail til Frihedsbrevet skrev de, at de “overhovedet ikke genkender det billede, som Mathilde Friese og Hassan Preisler forsøger at tegne af kulturen på Lindhardt og Ringhof”.
Forlaget udtrykte samtidig undren over artiklens lødighed og pegede på, at flere kilder, som Frihedsbrevet havde kontaktet, afviste Friese og Preislers fremstilling:
“At blive beskyldt for alfonseri er en uhørt alvorlig sag. For Lindhardt og Ringhof har det altid været en topprioritet at have en ordentlig kultur og et trygt arbejdsmiljø for ansatte og forfattere, og vi er derfor chokerede over den tendentiøse artikel,” lød det.
Undersøgelse blev iværksat
Kort tid efter ændrede forlaget dog holdning.
I en pressemeddelelse meddelte de, at de ville iværksætte en undersøgelse af et af de hændelsesforløb, der var beskrevet i Frihedsbrevets artikel.
Da undersøgelsen blev offentliggjort, slog Lindhardt og Ringhofs ejer, Egmont, fast, at der ikke fandtes nogen krænkende kultur på forlaget.