Gastronomiens rygrad hyldet i nyt DM: Her er den første vinder

Allan Schultz, fra Parsley Salon, løb med sejren, da det første DM i sauce blev afgjort. Konkurrencen hylder klassisk håndværk og branchens fællesskab.

Kokken Allan Schultz kan nu kalde sig Danmarks første vinder af DM i sauce. Onsdag blev han hædret som den første til at bære titlen, der understreger hans dedikation til håndværket.

‘Parsley Salon åbnede i 2021 i Hellerup og er skabt af køkkenchef Allan Schultz, der siden 1980’erne har sat sit præg på den københavnske restaurantscene. Restauranten bygger på idéen om at skabe hele aftener, hvor mad og drikke er sammensat på forhånd og serveres i en intim og hjemlig atmosfære. Menuen følger sæsonen og sæsonens rytme, med råvarer der er sanket lokalt eller hentet fra små biodynamiske producenter’, skriver de i en pressemeddelelse.

For Schultz er prisen et bevis på, at vedholdenhed og klassiske teknikker stadig har afgørende betydning i køkkenet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Anita Pedersen – Brønnum.

”Jeg har brugt år på at forstå, hvordan man bygger en sauce op fra bunden, og hvordan traditionerne rækker langt tilbage. Den indsigt får man kun ved at træne og være dedikeret hver eneste dag,” udtalte han efter sejren.

DM i sauce fandt sted i Hellerup, hvor Parsley Salon har hjemme.

Restauranten, som Schultz åbnede i 2021, arbejder ud fra en bæredygtig filosofi og er kendt for at kombinere råvarer fra små producenter med klassiske metoder.

Bag konkurrencen stod Brønnum A/S og OSCAR®, som ønskede at give saucen sin egen scene.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Anita Pedersen – Brønnum.

”Sauce er på mange måder gastronomiens rygrad. Den binder komponenterne sammen – det er rettens DNA,” sagde Phillip Kløvborg Grønkjær fra Brønnum A/S.

Også Søren Budtz fra OSCAR® fremhævede betydningen af det klassiske håndværk: ”Vi ser i disse år et skift i gastronomien med storytelling og nye teknikker. Midt i det er det vigtigt at fastholde traditionerne.”

Formatet gav deltagerne mulighed for at forberede deres bidrag hjemmefra, mens selve serveringerne blev udført foran dommerne. Med sejren fulgte 10.000 kr. og et forgyldt saucenæb i 18 karat guld, skabt i samarbejde med Liin Forgyldning på Frederiksberg.

TV 2 bekræfter hvad mange danskere håber om Jørgen Leth