MitID ændres 12. august: Mange danskere mister adgangen

MitID
Illustrationsfoto.

Et vigtigt skifte er på vej, og tusindvis af danskere risikerer at miste adgangen til MitID, hvis de ikke handler i tide.

Fra den 12. august 2025 vil MitID-appen nemlig ikke længere fungere på telefoner og tablets, der kører et bestemt Android-system. Det betyder, at mange danskere ikke længere kan logge ind på netbank, sundhedsplatforme og offentlige tjenester, medmindre de opdaterer deres udstyr eller skifter løsning.

Det hele sker på grund af tekniske begrænsninger fra Android, skriver Trend. Den gamle version kan ikke længere opdateres med nødvendige sikkerhedsforbedringer, hvilket det gør appen usikker at bruge.

Disse muligheder har du med MitID, hvis du bliver ramt

Hvis din enhed stadig kører Android 9, er her, hvad du kan gøre:

  • Opdater din enhed: Tjek, om telefonen eller tabletten kan opgraderes til en nyere version af Android.
  • Skift til en nyere enhed: Brug en nyere smartphone eller tablet, hvor den nyeste MitID-version fungerer.
  • Bestil en kodeviser eller kodeoplæser: Du kan få disse fysiske alternativer gratis. De fungerer helt uden smartphone.

Mange har brug for hjælp – især ældre

Hos Ældresagen i Kalundborg oplever man allerede, at mange har svært ved at gennemføre overgangen. Niels Erik Christensen fortæller til mediet:

“Det var ret let at overføre stort set alt fra den gamle telefon til den nye og derefter flytte SIM-kortet fra den gamle til den nye telefon. Nu virker næsten alt på den nye telefon, men ikke MitID som først skal aktiveres. Jeg har forsøgt de muligheder som findes, dog uden held”

Derfor anbefales det, at især ældre eller mindre teknologivante borgere søger hjælp – enten hos borgerservice eller Ældresagen.

Selvom det kan virke besværligt, handler ændringen ganske enkelt om at holde MitID blandt de sikreste systemer for digital identifikation. Men det kræver, at brugernes udstyr følger med.

Så husk det nu: Få styr på din adgang til MitID inden 12. august – ellers risikerer du at blive låst ude.

De fleste danskere har opdaget, hvor nemt og enkelt MobilePay er. Skal man betale for mad, tøj og regninger er tjenesten yderst populær. Men hvis man ikke har sat sig ordenligt ind i reglerne, kan man risikere et skattesmæk.