Der er en vigtig meddelelse til alle, der bruger Apple Pay til at betale for sine varer.
De seneste år er flere forbrugere begyndt at betale for sine varer med sin telefon. Nogle bruger også sit Smartwatch til at gøre indkøbsturen lettere.
Den almindelige pung eller kortholder er ved at blive gammeldags og især de unge er gået helt over til at bruge telefonen til det meste.
Det er ikke kun til at skrive beskeder, ringe eller at scrolle på sociale medier. Mange har også downloadet sit kørekort og snart er det muligt at få de gule sygesikringsbevis på sin telefon også.
De fleste har også fået aktiveret Apple Pay på sin telefon. På den måde er det endnu et kort, som er kommet ind på telefonen.
Men mange apps og ny teknologi kommer også med risici og det er vigtigt at være opmærksom, når man gør brug af digitale midler.
(Artiklen fortsætter under billedet)
‘Uautoriseret transaktion’ på Apple Pay
Nu sender Mit digitale forsvar en vigtig meddelelse til alle, som betaler med sin telefon- Men især til dem, der gør det via sin iPhone eller Apple Watch.
Det skriver Forbrugerrådet Tænk på sin hjemmeside.
“Svindlerne siger, at der er foretaget en uautoriseret transaktion på din konto. For at annullere transaktionen skal du trykke 1, og hvis du vil have flere oplysninger, skal du trykke 2.”
Sådan lyder beskrivelsen af de opkald, som mange modtager vedrørende deres Apple Pay.
Man skal aldrig reagere på disse opkald. I stedet skal du blokere nummeret og hvis man er kommet til at tage telefonen, skal man straks lægge på.
Svindlerne er hurtige og effektive, når de vil have adgang til almindelige danskers personfølsomme oplysninger.
Derfor har Digitaliseringsstyrelsen samlet en række råd til forbrugerne. Rådene er ikke kun til alle som bruger Apple Pay, men generelle råd til, hvad man skal gøre hvis man er usikker på opkaldets formål.
- Besvar aldrig opkald fra ukendte udenlandske numre og ring ikke tilbage til dem.
- Afgiv aldrig personlige oplysninger over telefonen medmindre, at det er til en person eller virksomhed, du selv har kontaktet og har tillid til.
- Slet sms’er, der beder dig om at trykke på links eller indsende personlige oplysninger.
- Giv dit teleselskab nummeroplysningerne, hvis du mistænker, at du har modtaget et fupopkald eller en fup-sms.
Hvis du er en af de uheldige, som har er faldet for fælden med Apple Pay, så skal du ringe til din bank og få spærret din konto. Herefter er det også en god ide at ringe til politiet og lave en indsigelse.