Teknik, Klima og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune har store planer for udvidelsen af antallet sommerhusene i kommunen.
175 sommerhuse.
Så mange kan der være på vej i Guldborgsund Kommune, efter Teknik, Klima og Miljøudvalget har besluttet at starte udarbejdelsen af nye lokalplaner.
Planerne vil gøre det muligt at bygge sommerhuse i tre helt nye områder, hvilket vil sikre endnu flere danskere muligheden for at få et sommerhus i Marielyst.
Det oplyser Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.
‘Rigtigt mange danskere og udenlandske turister har lyst til at bruge deres ferier i Marielyst, så efterspørgslen på sommerhuse er derfor stor. Den efterspørgsel vil vi gerne imødekomme ved at udlægge mere areal til sommerhusområder. Der kan dog ikke udstykkes og sælges sommerhusgrunde, før vi har lokalplaner klar. Vi samler to af områderne, så der i alt skal udarbejdes to nye lokalplaner’, siger formand for udvalget Jesper Blomberg.
Der er dog alligevel hår i suppen, da de nye sommerhusområder ligger lavt.
(Artikln fortsætter under infoboksen)
Her skal de nye sommerhusområder ligge:
- Et område på cirka 16,8 hektar ved Marielyst Feriepark (nord for Godthaabs Allé), hvor der må udstykkes op til 110 sommerhusgrunde. 4 % af arealet skal sikres til et eller flere offentligt tilgængelige grønne arealer med rekreative og naturmæssige værdier. Derudover kan der ikke udstykkes sommerhusgrunde på arealer, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens § 3.
- Et område på cirka 8,1 hektar ved Godthaabs Allé (syd for vejen), hvor der må udstykkes op til 50 sommerhusgrunde.
- Et område på cirka 2 hektar ved Sildestrup Øvej, hvor der må udstykkes op til 15 sommerhusgrunde.
Vil klimasikre
Flere steder i områderne ligger koten (højden for et tærrenpunkt) på 0,0.
Derfor skal man i lokalplanen samtidig tage højde for klimasikring, blandt andet gennem terrænregulering.
‘Vi ser ind i en fremtid med mere og mere regn, og mange sommerhusejere har desværre allerede oplevet konsekvenserne. Derfor kommer vi i lokalplanen til at gøre, hvad vi kan, for at stille krav til klimasikring. Det kan fx være udpegning af lavtliggende arealer til regnvandsbassiner,’ afslutter udvalgsformanden.
Hvis projektet skal blive til noget kræver det dog, at man har lokalplanerne klar senest i januar 2026.
Hvis man ikke har vedtaget dem der, vil muligheden for at planlægge sommerhusområderne bortfalde.