Thomas Odessa Buhrkall dømt 12 års fængsel i kæmpe narkosag

Fra marts 2020 til januar året efter stod en 47-årig mand bag, at 14 kilo kokain og 270 kilo hash skiftede hænder.

Det har han tilstået torsdag i Retten i Glostrup, hvor han er blevet idømt 12 års fængsel i sagen, oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Manden, Thomas Odessa Buhrkall, er dømt efter straffelovens narkotikabestemmelse for at stå bag handel og distribution af stofferne.

– Jeg er tilfreds med dommen, og at den dømte har erkendt sin rolle. Sagen er en del af et større kompleks om omfattende handel med narkotika, der hviler på en omfattende efterforskning og internationalt politisamarbejde, siger senioranklager Anders Amorøe i pressemeddelelsen.

Til Ritzau oplyser forsvarsadvokat Asser Lyngs Gregersen, at hans klient overvejer, om han vil anke strafudmålingen til Østre Landsret.

Ifølge Asser Gregersen oplyste dommeren ved domsafsigelsen, at det talte i formildende retning, at Thomas Buhrkall har tilstået.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Straffeloven blev i sommeren 2024 justeret, sådan at en tilståelse altid skal udløse en rabat på straffen. Lovjusteringen har imidlertid været lidt af en udfordring for domstolene at håndtere.

I hvert fald har der fra sag til sag ikke været helt enighed om, hvordan den nye lov skulle fortolkes. Derfor er et par af sagerne på vej til Højesteret, som skal fastlægge retningen mere præcist.

Thomas Buhrkall afsonede ifølge Ritzaus oplysninger en tidligere dom, da han arrangerede narkosmuglingen. Han var nået nær vejs ende af afsoningen af en straf på 14 års fængsel og opholdt sig i udslusningsfængslet Kastanienborg i Hvidovre.

Her var han i besiddelse af en telefon, som han kunne anvende til sine kriminelle gerninger.

Han afsonede en dom for blandt andet besiddelse af 6,6 kilo amfetamin, som lå gemt på et loftsrum.

Sagen er ifølge NSK endnu en i en lang række sager, som er opklaret, fordi politiet i Frankrig, Holland og Belgien for nogle år siden havde succes med at bryde krypteringen på kommunikationsnetværkene Sky ECC og EncroChat, som i stor stil blev brugt af kriminelle.

Den kommunikation er siden blevet sendt til blandt andet politiet Danmark, hvor stribevis af personer er blevet sigtet, tiltalt og dømt for alvorlige forbrydelser af forskellig art.

I forbindelse med dommen valgte retten at konfiskere en pengetæller fra den dømte samt kontanter i forskellig valuta til en værdi af cirka 640.000 kroner.

Anklagemyndigheden havde også krævet et kostbart Patek Philippe-ur konfiskeret, men det afslog retten.

– Det er jeg meget tilfreds med, lyder det fra advokat Asser Lyngs Gregersen.