Radikales gruppeforperson på Københavns Rådhus, Christopher Røhl, sætter sin egen post på spil i kampen om at få vraget partiets kultur- og fritidsborgmester, Mia Nyegaard, som spidskandidat til næste års kommunalvalg.
Det fremgår af en intern besked til flere partifæller fra De Radikales politiske ordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Emil Moselund, som Politiken har set.
– Det er ret afgørende for vores arbejde fremadrettet på rådhuset, og for en samlet radikal front, at Mia ikke fortsætter som spidskandidat. Ellers vil hun lede folk, der ikke kan ledes af hende – Røhl har sagt, han stopper på rådhuset, hvis hun fortsætter, skriver Emil Moselund ifølge mediet.
I beskeden opfordrer han partifællerne til at møde op til årsmøde søndag i København og deltage i en mistillidsafstemning mod borgmesteren, skriver Politiken.
Sagen så dagens lys, da Emil Moselund 15. oktober oplyste, at han og tre andre radikale politikere på rådhuset i København havde udtrykt mistillid til Nyegaard som spidskandidat.
Her lød det til B.T., at han også udtalte sig på vegne af de tre øvrige radikale politikere på rådhuset i København – Christopher Røhl, Kashif Ahmad og Katrine Klidgaard.
Ifølge B.T. skyldes utilfredsheden omkring Mia Nyegaard hendes kontante ledelsesstil og manglende evner som leder af partiet i Københavns Borgerrepræsentation.
(Artiklen fortsætter under billedet)
I et brev dateret den 20. oktober fra Nyegaard, som B.T. var i besiddelse af, lød det, at hun ikke var tilfreds med sine partifæller i Borgerrepræsentationen, der ville af med hende.
Brevet var sendt til medlemmer af Radikale Venstre i København.
– Jeg har været en del af Radikale Venstre siden år 2000, og jeg synes ikke, at det er en rimelig proces at give mig 24 timer til at reagere på en mistillidserklæring, skrev Mia Nyegaard blandt andet i brevet.
I brevet skrev borgmesteren også, at hun gerne tager imod kritik, så “jeg kan blive en endnu bedre kandidat og borgmester”, og Mia Nyegaard kritiserede, at hun ikke tidligere er blevet kontaktet direkte af partifællerne, som udtrykker mistillid til hende.
Det er ikke første gang, at hun er havnet i modvind for sin ledelsesstil.
I januar 2023 skrev Frihedsbrevet, at borgmesteren ifølge mere end ti tidligere og nuværende medarbejdere havde skabt et brutalt arbejdsmiljø i Kultur- og Fritidsforvaltningen i København.
Mia Nyegaard blev blandt andet anklaget for at udskamme medarbejdere og tale nedværdigende til dem. Det har hun efterfølgende undskyldt og beklaget.
Ritzau har mandag aften forsøgt at få en kommentar fra Emil Moselund og Christopher Røhl uden held.