Blæser op på fortorvet: Lastbilchauffør buldrer direkte mod kvinde og barn

En farlig situation er opstået på et fortorv i København, hvor en lastbilchauffør er buldret op på fortorvet med retning mod en kvinde og et barn. Se episoden i videoen øverst

“Hvad fanden laver du!?”

Sådan lød det fredag i den københavnske formiddagstrafik, da en lastbilchauffør pludselig valgte at blæse op over fortorvet, direkte i retning mod en kvinde og et barn for derefter at køre over for rødt lys.

Ordnene kom fra den forskrækkede kvinde, der hurtigt rev barnet ind til sig og væk fra lastbilens trumlen.

Årsagen til lastbilschaufførens handling skal findes i det lyskryds, som han i en længere periode helt ufrivilligt havde holdt fast i.

Klimaaktivister fra organisationen Nødbremsen valgte fredag morgen og formiddag at foretage en blokade af et befærdet kryds på H.C. Andersens Boulevard i det indre København.

Det førte til høje diskussioner og tumult, da mange bilister i myldretiden skulle nå frem på arbejde.

Blandt andet forsøgte en mand at fjerne aktivisterne fra vejen, fordi han havde patienter, der ventede på ham. Den episode kan du se i videoen øverst i artiklen.

(Artiklen fortæstter under billedet)

Her ses situationen – videoen kan du se øverst i artiklen

Presse-fotos.dks udsendte fortalte omkring klokken 09.00, at Københavns Politi havde fjernet aktivisterne fra vejen og igen forladt stedet.

Få minutter senere kom aktivisterne dog tilbage til det pågældende lyskryds og blokerede igen den travle trafik.

Omkring klokken 09.15 kom politiet tilbage og foretog denne gang anholdelse af samtlige aktivister, der blev ført væk i politivogne.

Nødbremsen mener, at samfundet står over for et eskalerede klimakollaps, der kalder på omgående og drastisk handling.

‘Samtidig er regeringen med til at eskalere den situation, vi står i, – feks ved at anlægge nye motorveje for 26 milliarder kroner. Vi kan ikke længere være tilskuere til, at vores regering fører en politik, der eskalerer klimakollapset,’ oplyser klimaorganisationen på sin hjemmeside.

Klimaaktivister benytter sig ofte af civilulydighed for at få deres budskaber frem. Det sker blandt andet ved blokader.

Tre personer er kvæstede på Christiania efter en uhyggelig hændelse har foregået. Politiet er talstærkt til stede og efterforkser nu sagen.

Manden fortæller til aktivisterne, at han har patienter, der venter på ham