13-årig trafikdræbt af ulovlig bil

Bilist fra Hobro er fundet skyldig i uagtsomt manddrab, efter at han sidste år ramte 13-årig cyklist. Han er blevet idømt en samlet bøde på 8.000 kroner og betinget frakendelse af førretten

Førersædet var anbragt, så udsynet var reduceret, og fra det indvendige førerspejl hang ni duftgivere.

En 20-årigs bil var ikke i lovlig stand, da han i august sidste år påkørte en 13-årig cyklende dreng, som afgik ved døden.

Det fastslog Retten i Viborg torsdag, hvor den 20-årige fra Hobro blev idømt dagbøder, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ved retssagen blev han fundet skyldig i uagtsomt manddrab og for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til siden under overhaling.

Manden blev desuden dømt for at have ført en bil, der ikke var i lovlig stand, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Førersædet var anbragt, så man ikke kunne opnå en bekvem kørestilling, og så udsynet over instrumentbordet var reduceret, ligesom der fra det indvendige førerspejl hang ni duftgivere.

Manden blev straffet med 20 dagbøder af 400 kroner – altså samlet 8000 kroner.

Desuden har han betinget fået frakendt sit kørekort, hvilket betyder, at han må beholde kørekortet, hvis han består en kontrollerende køreprøve – både en teoretisk og praktisk prøve,

Ulykken fandt sted 26. august, da den 13-årige dreng kom cyklende ad Hobrovej i retning mod Møldrup. Her blev han påkørt af den 20-årige bilist, som straks ringede efter hjælp, men drengens liv stod ikke til at redde.

Illustrationsfoto