Ansat i fritidsklub begår mange overgreb på 5 børn

Det er ikke tilstrækkeligt med en tidsbegrænset straf til en 51-årig overgrebstiltalt mand, mener anklager.

Det siger anklager Malene Brith Hansen mandag i Retten i Hillerød.

Den 51-årige arbejdede i fritidsklubber, og det var drenge i disse klubber, som blev ofre for hans påståede seksuelle overgreb i perioderne 2006-2013 og 2020-2023.

Også en 29-årig mand er tiltalt i sagen. Og som noget særligt er han også et af ofrene i anklageskriftet. Han blev angiveligt udsat for grove seksuelle overgreb af den medtiltalte på ugentlig basis i en periode på syv år.

Senere skulle han så ifølge anklageskriftet selv have forgrebet sig på en dreng, mens den medtiltalte så på eller i hvert fald ikke greb ind.

Den yngste af de tiltalte erkender, at han har rørt en dreng i skridtet og på numsen, men det var ikke voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje. Det var alene blufærdighedskrænkelse, siger mandens forsvarer, advokat Snorre Kehler.

Den ældste tiltalte nægter nogle overgreb, mens han erkender sig skyldig i andre.

Af anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden vil have den 29-årige idømt en fængselsstraf. Det er dog ikke tilstrækkeligt med en tidsbegrænset straf til den 51-årige.

Her er der en påstand om, at han idømmes forvaring, lyder det fra anklageren.

Forvaring er en indespærring på ubestemt tid af personer, som retten anser for at være særligt farlige. Forvaring idømmes, når retten anser det for nødvendigt for at beskytte samfundet mod den farlige person.

Sagen mod de to mænd behandles over otte retsdage, og der ventes dom i slutningen af november.

Der er sket en grusom stigning i mængden af børneporno. Nu kommer nye lovforslag, som går imod de ækle forbrydelser, som Peter Hummelgaard udtrykker det. Læs historien her.