Kim Larsens nærmeste deler rørende sandhed: Sådan var hans sidste tid

Kim Larsen - Midt Om Natten
Arkivfoto fra stykket: Midt Om Natten.

I 2018 blev Danmark ramt af sorg, da den elskede musiker Kim Larsen forlod os. Fem år senere bryder en af hans nærmeste nu tavsheden og giver et sjældent indblik i de sidste dage for den legendariske kunstner.

Kim Larsen i den sidste tid

Kim Larsen, kendt for sine tidløse sange som “Jutlandia”, stoppede aldrig med at skabe, selv da kræften gjorde sit indtog.

Kun få uger før sin bortgang, indspillede Kim Larsen sine to sidste sange på et hotelværelse i Aarhus. Det skete under hårde omstændigheder, da han kæmpede med den kræft, der skulle vise sig at tage livet af ham.

Dagen før indspilningerne optrådte han på Smukfest med sit band, Kjukken.

I et rum fyldt med musik og minder, stod han sammen med sin manager Jørn Jeppesen, som også sang kor. Jeppesen var en af de få, der vidste, hvor alvorlig tilstand var hos Kim Larsen.

“Hør nattergalen, hør hvordan,” indspillede han, og de sidste verselinjer tydede på, at han var klar over, hvad der ventede ham.

Hans uopslidelige passion for musikken holdt ham i gang, indtil den sygdom, han kæmpede imod, blev for overvældende.

Mange kendte ikke til alvoren af hans tilstand, og det var først ved meddelelsen om hans død, at chokket bredte sig over landet.

Kun få uger før sin bortgang optrådte han i Holbæk, hvor han insisterede på at gennemføre sine planer, indtil kræften satte en stopper for det.

Indblik i Kim Larsen-universet

I podcasten ‘Den Uendelige Musikhistorie‘ deler Jørn Jeppesen – også kaldet Jørn Ørn, der var en tæt ven til Larsen, sin oplevelse af kunstnerens ukuelige ånd.

“Han kæmpede med akkorder og tekstidéer til det sidste,” fortæller Ørn. Larsens fokus på musikken forblev uformindsket, selv i de sværeste tider.

Det arbejde, der resulterede i hans sidste album, ‘Sange fra 1. sal’, fortsatte ufortrødent og blev en kærlig gave til hans mange fans efter døden.

Albummet bærer en dyb symbolik og løfter et vidnesbyrd om den evige kærlighed til musikken, som definerede livet for Kim Larsen.

Taknemmelighed i svære tider

I de senere år af sit liv begyndte Kim Larsen at anerkende den dybe kærlighed og respekt, han modtog fra danskerne.

“De sidste fire-fem år blev han virkelig god til at tage det hele ind,” afslører Jørn Ørn.

Denne taknemmelighed bragte ham fred og tilfredshed, som mange kunstnere sjældent opnår.

Afskeden med livet for Kim Larsen var præget af den musik, han elskede, og den ydmyghed, som kun de mest ekstraordinære kunstnere besidder.

Hans sange vil for evigt være en del af den danske kultur, og hans ånd lever videre gennem musikken og de minder, der deles af dem, der stod ham nær.

En uforglemmelig arv

Selv fem år efter hans bortgang, forbliver indflydelsen fra Kim Larsen uforglemmelig.

Hans musik fortsætter med at berøre og inspirere generationer, og hans rejse er en påmindelse om, hvor stærkt en kunstner kan påvirke samfundet.

Den kærlighed, han gav, og den musik, han skabte, vil altid have en særlig plads i danskernes hjerter.

Hvil i fred, Larsen.

Flere ambulancer er sammen med blandt andet en akutlægebil rykket ud til meldinger om en livløs mand i en hotellobby. Fremme på stedet er flere pårørende, der skal tages hånd om.