Caroline Wozniacki melder afbud til afgørende landsholdsturnering

Det danske kvindelandshold i tennis må altså se sig uden sin store stjerne til Billie Jean King Cup.

Den kommende turnering med det danske kvindelandshold i tennis bliver uden deltagelse af stjernen Caroline Wozniacki.

Til november skal det danske kvindelandshold i tennis spille Billie Jean King Cup på hjemmebane mod Mexico. Men det bliver altså uden den altoverskyggende stjerne.

Caroline Wozniacki har nemlig meldt afbud til den kommende landsholdsturnering. Det meddeler Dansk Tennis Forbund i forbindelse med udtagelsen af truppen.

Det danske kvindelandshold i tennis må altså se sig uden sin helt store stjerne til Billie Jean King Cup.

Caroline Wozniacki var ellers en del af holdet, der i april snuppede den sidste oprykningsplads fra Europa/Afrika gruppe l foran Grækenland og Letland.

Her nåede tennisstjernen dog blot at spille syv partier i sit comeback, inden hun trak sig med sygdom.

Det bliver således Clara Tauson, Rebecca Munk Mortensen, Johanne Svendsen og Emilie Francati, der skal repræsentere det danske kvindelandshold i tennis til november.

‘Holdet viste tidligere i år, at de er gode til at støtte hinanden og levere deres bedste præstationer, når de spiller med Danmark på ryggen i Billie Jean King Cup. I Clara Tauson har vi en spiller i verdensklasse, der altid går forrest på landsholdet,’ udtaler kaptajnen Jens Anker Andersen til Ritzau.

Opgøret mod Mexico er en playoffkamp i bestræbelserne på at rykke op på øverste landsholdsniveau.

Turneringen finder sted i Farum Arena og spilles bedst af fem kampe over to dage. Det er første gang, at det danske landshold spiller på hjemmebane i Billie Jean King Cup.

Hvis Danmark vinder over Mexico, skal kvindelandsholdet spille en kvalifikationskamp om oprykning til Billie Jean King Cup Finals i foråret 2025.

Selvom Holger Rune taber klart til Carlos Alcaraz i Saudi-Arabien, høster han stadig en monumental lønseddel.

ONP.