Vanvittig skolepraktik: Børn på byggeplads i livsfare

Mandag er det kommet frem, at to skolebørn har været i livsfare under deres skolepraktik.

Et skolepraktikophold for to børn udviklede sig livsfarligt.

I forbindelse med et tilsynsbesøg fandt man nemlig flere farlige problemstillinger på byggepladsen.

Da Arbejdstilsynet kom forbi byggepladsen den 18., 19., og 20. september, førte det hele 14 strakspåbud med sig.

Påbuddene skete ‘på grund af unges ulovlige arbejde og arbejde med farlige stoffer og materialer uden brug af sikkerhedsforanstaltninger.’

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustration.

Da Arbejdstilsynet ankom til stedet, på en landsejendom i Sønderborg Kommune, blev de mødt af synet af mindreårige, der var i gang med at nedrive asbestholdige eternittagplader.

I pressemeddelelsen lyder det, at Arbejdstilsynet ser på sagen med meget stor alvorlighed, og derfor har underrettet politiet.

Derudover har man også underrettet Skattestyrelsen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Odsherred Kommune og Sønderborg Kommune.

Orienteringen fra Arbejdstilsynet har også fået beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen til at reagere.

“I den her sag overgår virkeligheden fantasien. Af det jeg kender til sagen, er det her fuldstændig grotesk på så mange parametre, at jeg dårligt ved, hvad der er værst. Jeg kan kun gentage, at asbest er livsfarligt, hvis det ikke bliver håndteret ordentligt. Det gør mig simpelthen så vred, at nogle voksne tilsyneladende har været fuldstændig ligeglade med de her børns liv og helbred, og jeg håber ikke, at de bliver syge af den her skødesløse omgang med et så farligt stof som asbest.”

Sådan lyder det fra hende i pressemeddelelsen.

Der er for nuværende ingen informationer angående børnenes helbred.

Mandag formiddag er politiet hastet til en skole, hvor en pedel har fundet flere bomber – både eksploderede og ueksploderede.