Gik amok med møbelsalg – dagen efter fik medarbejderne sparket

Politi - Bolighuset Werenberg
Arkivfoto.

Kunder, der betalte kontant for deres møbler, står nu tilbage med tomme hænder efter konkursen i Bolighuset Werenberg.

Konkursen hos Bolighuset Werenberg har skabt røre blandt kunder og kreditorer, da virksomheden efterlader sig en gæld på over 40 millioner kroner.

Dagen før medarbejderne blev sendt hjem, blev der solgt møbler på livet løs, hvilket har fået mange købere til at føle sig snydt.

Ifølge en aktindsigt i konkursbegæringen, som TV 2 Fyn har fået indsigt i, blev de 36 medarbejdere sendt hjem den 30. september.

Kunder, der betalte for varer, de aldrig fik, står nu tilbage med store tab på grund af Bolighuset Werenberg i Brenderup.

Lene Hyldeberg Sørensen, for eksempel, har betalt 62.500 kroner for en seng, som hun nu ikke vil modtage, skriver mediet.

Har Bolighuset Werenberg gjort det bevidst?

Historien vækker minder om tidligere konkursager, som da køkkenfirmaet Multi-Line i 2001 blev dømt for bedrageri, fordi kunder aldrig fik de produkter, de betalte for hos Bolighuset Werenberg.

Ifølge Anders Hvidberg Plum, partner og insolvensadvokat, er det afgørende at kortlægge omstændighederne op til konkursen.

“Det er en balancegang. For på den ene side er det jo godt, at virksomheden får penge i kassen. En virksomhed i drift kan få flere penge for for eksempel møbler end en virksomhed, der skal sælge ud under en konkurs. På den anden side er det vigtigt at vide, om indehaveren har solgt med en viden om, at kunderne ikke fik deres betalte varer,” forklarer han til TV 2 Fyn om Bolighuset Werenberg.

Det er nu op til kurator Morten Elbrønd at undersøge sagen nærmere. Med en lang liste af kreditorer er der dog ikke meget håb for de kunder, der har betalt for møbler, de aldrig vil se.

Bolighuset Werenberg har en kassekredit på 25 millioner kroner hos Danske Bank, men allerede i september 2023 var bankgælden på omkring 23 millioner.

Hertil kommer yderligere gæld til skat, leverandører og andre kreditorer, hvilket bringer den samlede gæld op på godt 41 millioner kroner.

Ifølge Torben Werenberg, der forklarede i skifteretten, var det indførelsen af et nyt IT-system hos Bolighuset Werenberg, der skabte store økonomiske problemer.

Men nu er mange kunder tilbageholdt med deres penge og står over for en usikker fremtid. Kurator Morten Elbrønd er ikke vendt tilbage på henvendelser fra TV 2 Fyn.

En deltager i Vild med Dans blev rimelig påvirket af de sensuelle danse. ‘Jeg blev stangliderlig,’ bliver der blandt andet sagt. Læst historien her.

onp