Slagter afslører snyd med hakket oksekød: ‘Det er meget normalt’

oksekød

De fleste danskere har på egen pung mærket, at priserne er steget. Nu afslører en slagter, at kunderne betaler mere for oksekød, end de egentlig regner med.

Med de stigende priser på alt fra benzin til madvarer, er flere danskere nu opmærksom på priserne. Elregningen er steget for de fleste og det presser også madbudgettet.

Derfor kan det være en luksusvare, når man går til slagteren for at købe for eksempel oksekød. Men der er grund til at være ekstra opmærksom, når man køber kød hos slagteren.

Især hvis man skal tro på den spanske slagter Terra Carnicerías. Ifølge ham er der flere slagtere, der snyder på vægten, når der vejes oksekød.

Derfor har slagteren nu gjort det til en mission at informere kunderne. Han vil gøre alle opmærksom på, at der er penge at spare – især i en tid, hvor mange over hele verden har svært ved at få hele budgettet til at hænge sammen.

På det sociale medie, TikTok, viser slagteren, hvordan priser og vægt på oksekød ikke altid hænger sammen.

Kunderne betaler ofte for mere end de får

I videoen, som er set mange tusinde gange, viser slagteren metoden. Ifølge ham vejes kødet før hakningen. Det gør, at det hakkede kød vejere mindre, men kunderne betaler mere.

I videoen viser slagteren, at oksekød vejer 725 gram før det hakkes. Når det er hakket færdigt, vejer kødet blot 650 gram. Det skyldes, at noget af det hakkede oksekød sætter sig fast i maskinen.

Men selvom kødet stadig sidder i maskinen, så betaler kunderne for vægten, inden kødet blev hakket.

Derfor advarer slagteren alle kunder, der køber oksekød hos slagteren . Der kan være penge at spare, hvis man er opmærksom på tricket, ifølge slagteren.

Der er også mange penge at spare lige nu, hvis du er på udkig efter møbler. En dansk møbelkæde lukker alle sine butikker og derfor er der lagt op til den helt store tilbudsfest.